Місце в лікарні доводиться “вибивати”: українка розповіла про ситуацію з коронавірусом в Одесі



В одеських лікарнях вже немає вільних місць. Для того, щоб потрапити в них хворій людині, потрібно “вибити” собі місце.

- джерело.

Про це розповіла на своїй сторінці в Facebook волонтер Катерина Ножевнікова.

З цього приводу, вона навела приклад свого знайомого з Лиманського району, який проходив лікування в місцевій лікарні і був виписаний з пневмонією.

“За три дні виписують з негативним ПЛР (важливо) і діагнозом бронхіт. Увечері йому стає гірше. Вранці сьогоднішнього дня викликають швидку, сатурація 80 (ступінь насичення крові киснем, – ред.” Апостроф “). Біжать на КТ – двостороння полісегментарна пневмонія за типом матового скла. Лікар зі швидкої дзвонить в інфекційну – без позитивного тесту прийняти не можуть. Дзвонить в ГКБ №5 – не приймають, тому що “житель області”, дзвонять в Водників – не приймають, тому що ПРЦ негативний, і місць немає. Друг сім’ї пацієнта весь час на телефоні зі мною. Сатурація падає. У районну не хочуть їхати, бо “там вже нас полікували до запалення””, – розповіла Катерина Ножевнікова.

Цікаво, що в районну лікарню цього пацієнта також відмовилися брати, адже у нього результати КТ “ковідного” типу. В кінцевому підсумку чоловіка і його дружину таки госпіталізували до лікарні Водників, але це вже після того, як експрес-тести показали коронавірус у них обох.

“Дзвінки в НСЗУ, в департамент, лікарям. Всі намагаються всіма силами допомогти. І допомагають. Ось тільки не працює система, хоч ти трісни. І завтра, коли хворих стане ще більше, на що розраховувати вже простим людям, я не знаю”, – написала Ножевнікова.

Як писав “Апостроф”, новий сплеск захворюваності коронавірусною інфекцією, ймовірно, відбудеться восени, паралельно з сезонним грипом. Про це в інтерв’ю “КП в Україні” заявила заслужений лікар, професор, фахівець з інфекційних захворювань Ольга Голубовська.


Читайте також:


Залишити коментар: