Місце Безсмертного в ТКГ посів колишній посол: що про нього відомо



Місце Романа Безсмертного, якого президент України Володимир Зеленський звільнив з Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі, посів Валерій Гребенюк.

- джерело.

Гребенюк увійшов до політичної підгрупи і вже встиг взяти участь в обговоренні так званої “формули Штайнмайера”, можливої амністії і проведення місцевих виборів в ОРДЛО. За словами Сайдіка, дискусія успіхом не увінчалася.

Відзначимо, Валерій Гребенюк був послом України в Південно-Африканській Республіці і за сумісництвом у Намібії, Замбії і Зімбабве. У 2014 році його призначили дипломатичним радником Служби безпеки України з питань міжнародно-правових аспектів діяльності спецслужби.

Був представником України в Європейському комітеті з боротьби з тероризмом (CODEXTER).

Роман Безсмертний заявив, що Україна повинна була припинити участь у Мінських переговорах після загибелі чотирьох воїнів ЗСУ під Павлополем.

Раніше Безсмертний категорично виступив проти ініціативи президента Володимира Зеленського зменшити україномовні квоти на радіо і телебаченні.

Також Безсмертний зазначив, що США навряд чи погодяться приєднатися до переговорів щодо Донбасу в “нормандському форматі”.

13 серпня Зеленський підписав указ, яким звільнив Безсмертного. На запит про причини такого рішення в Офісі президента заявили, що зараз “формують більш ефективну групу”.


Читайте також:


Залишити коментар: