Міністр освіти та науки України Шкарлет у Франківську передав громадам 12 шкільних автобусів (фото)



Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет у межах візиту на Івано-Франківщину передав 12 шкільних автобусів територіальним громадам області. Вартість одного — 1 млн 950 тис. грн, розповів Суспільному заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики Андрій Сташків.

- джерело.



12 шкільних автобусів отримають вісім територіальних громад області, пишуть Версії з посиланням на Суспільне.

“Це є і Снятинська, і Бурштинська, Косівська громади, тобто по цілій області роз’їжджаються ці автобуси. Ми щороку купуємо автобуси за державною програмою, цього року купили 12, минулого — 19. За п’ять років, думаю, близько 100 нових автобусів отримала область”, — каже Андрій Сташків.

ШКАРЛЕТ
З його слів, громади також купують шкільні автобуси за свої гроші. Цьогоріч транспорт для школярів придбали дві тергромади, минулого року автобуси купили три громади.

“Крім цих 12 автобусів, ми ще цього року отримуємо два повнопривідні автобуси для гірських територіальних громад. Там зможуть підвозити дітей з важкодоступних місць. Конкретно ці автобуси вартують 1 млн 950 тис. грн, повнопривідні автобуси дорожчі — 2 млн 300 тис. грн”, — розповів Андрій Сташків

За його словами, автобуси потрібно оновлювати щороку, бо вони ламаються. Загалом на Івано-Франківщині потрібно оновити 50 шкільних автобусів, ще 50 треба докупити у громади, в яких школярів довозять перевізники на підставі укладених з місцевими радами договорів. Також новий транспорт скеровують у новостворені опорні школи.

“Новостворені опорні школи отримають по одному автобусу і зможуть довозити дітей. Щороку утворюється багато опорних шкіл. Цього року це є 18. І ми плануємо, що у нас в області має функціонувати 60 таких опорних шкіл”, — каже Андрій Сташків.


Читайте також:


Залишити коментар: