Міністр освіти про свою зарплату: Удвічі менше, ніж у тракториста



Міністр освіти і науки Ганна Новосад заявила, що тракторист влітку може заробляти до 80 000, а її зарплата – вдвічі менше.

- джерело.

Про це вона сказала в інтерв’ю «Українській правді. Життя ».

За словами Новосад, недавно вона зустрічалася з представником великого аграрного бізнесу, який вкладає кошти в професійну освіту.

«У нього банально немає трактористів і інших працівників. Він каже: у мене тракторист в літній період отримує 70 000 – 80 000 грн зарплати. Ця зарплата вдвічі більше, ніж моя зарплата міністра », – пояснює вона важливість профтехосвіти.

Міністр вважає, що після школи випускники повинні вибирати: вони хочуть отримати робітничу кваліфікацію і швидко вийти на ринок праці, або отримати вищу освіту.

«І та, і та сфера повинні бути адекватно, ефективно побудовані. Не може бути пріоритетом або те, або те », – уточнила вона.

Новосад також переконана, що професійна освіта повинна надавати кваліфікації і вчити тих професій, які дійсно затребувані на ринку праці. А зміст програм і самі напряму підготовки повинні бути більш гнучкими і сучасними – це те, над чим Міносвіти буде точно працювати.


Читайте також:


Залишити коментар: