«Маємо готуватися до переговорів». Зеленський, Стефанчук і Шмигаль підписали спільну заяву про шлях до повноправного членства в ЄС



У п’ятницю, 1 липня, президент України Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Денис Шмигаль та спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук підписали спільну заяву про досягнення повноправного членства в Євросоюзі.

Пише - джерело.

Документ було підписано на засіданні українського парламенту перед виступом голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн.

«Сьогодні ми підписуємо спільну заяву, яка є сигналом єдності всіх гілок влади та свідченням нашої рішучості у досягненні стратегічної мети України, а саме повноправного членства у Європейському Союзі», — зазначив український президент.

Зеленський наголосив, що Україна має швидко пройти шлях від набуття статусу кандидата до повноправного членства.

«Наш шлях до членства не повинен займати роки, десятиліття. Ми маємо долати цей шлях швидко. По можливості, це залежить від нас. Зробити нашу частину роботи ідеально, щоб дати можливість нашим друзям у Європейському Союзі так само швидко, так само консолідовано ухвалити для нас ще одне історичне рішення», — зазначив він.

Президент також заявив, що всі держслужбовці мають сприймати свій обов’язок працювати задля європейського вибору як боротьбу за державу, боротьбу за Україну.

«Ми повинні готувати державу до початку переговорів про членство так само інтенсивно та так само відповідально, як готували рішення про кандидатство», — додав він.

Читайте також: «Попереду довгий шлях, але Європа буде поруч». Глава Єврокомісії звернулася до Верховної Ради
Зеленський зазначив, що багато рішень також залежатимуть саме від Верховної Ради України, кожного з депутатів.

«Угода про асоціацію між Україною та ЄС реалізована вже на 63% і 37% залишаються завданнями для всіх нас, для нашої держави. Але вам доведеться ще розробити, захистити перед колегами та ухвалити десятки важливих законопроектів. Це також буде непросто. Однак цьому немає альтернативи». — резюмував президент.


Читайте також:


Залишити коментар: