“Мати хапалася за кожну ниточку”: подробиці загибелі Тимофія, який впав у кому в таборі



Хлопчика доправили до лікарні Запоріжжя реанімобілем.

- джерело.

12-річний Тимофій, який помер вчора, не одразу отримав належну медичну допомогу у Херсонській області. У лікарні Генічеська не було устаткування, щоб одразу визначити, що сталося з ним.

Про це на своїй сторінці написала заступниця голови ОДА Злата Некрасова.

“У неділю ввечері зі мною зв’язалася жінка з проханням допомогти дитині яка, в той момент перебувала в іншій області, в межах якої ми вже не маємо впливу. Через 5 хвилин я вже розмовляла з мамою Тимофія. Вона плакала і говорила, що дитину потрібно транспортувати в Запоріжжя.Так як у лікарні Генічеська немає навіть устаткування, щоб зрозуміти, що відбувається з дитиною, а реанімаційна бригада, яка приїхала з Херсона, відмовилася транспортувати в обласну лікарню Херсонської області (обґрунтовуючи це тим, що дитина перебуває у вкрай важкому стані, і він нетранспортабельний). Мама наполягала на транспортуванні, вона плакала і просила мене допомогти”, – написала вона.

За словами Некрасової, реанімобіль області не міг поїхати до іншої області і забрати Тимофія.

“Мало того, дистанція дуже довга, дорога погана, нам потрібен був не просто реанімобіль, а той, який є тільки в місті Дніпро (в приватній клініці), реанімобіль максимального комфорту – без здригання на дорогах. Ціна його була космічна – 60 тис грн, але ми розуміли, що від цього залежало все. Це був останній шанс, який використали”, – додала вона.

Необхідну суму зібрали швидко.

“У дитячій обласній вже очікували Тимофія. Далі всі подробиці ви знаєте. Ми зробили все для його порятунку, все. Мати хапалася за кожну ниточку. Ми всі вірили. До останнього вірили”, – завершила свій допис Некрасова.

Нагадаємо, у Запорізькій обласній дитячій лікарні помер 12-річний Тимофій Дегальцев, якому кілька днів тому стало зле в дитячому таборі у Херсонській області. Тимофію стало зле під час фізичних навантажень.

У нього почалися судоми, а в генічеську лікарню дитину ушпиталили вже в комі. Пізніше Тимофія доправили до лікарні Запоріжжя. Тимофій перебував у комі під апаратом штучної вентиляції легенів. Лікарі повідомили, що виявили в нього двобічний набряк мозку.

 


Читайте також:


Залишити коментар: