Масова трудова еміграція перешкоджає економічному зростанню України



На 9-му з`їзді Федерації роботодавців України представники вітчизняного бізнесу запропонували власний план, який повинен змінити економіку країни.

- джерело.

Підтримка національного виробництва, повернення трудових мігрантів, підвищення соціальних стандартів – ці умови, на думку Федерації роботодавців України і промисловців, потрібні для прискорення економічного розвитку в країні.

Крім необхідності залучити інвестиції в промисловість, що має забезпечити зростання економіки темпами вищими ніж середньосвітові і створення нових робочих місць, важливо подолати масову трудову міграцію. Над цим питанням вже працює великий бізнес, зазначають представники гірничо-металургійного сектору економіки.

Ми змінили політику управління нашими винагородами і встановили для себе чіткий пріоритет – зарплати технологів, які працюють в металургії, повинні відповідати рівню зарплат в компаніях Східної Європи. Сьогодні ми маємо програмне управління нашої ефективністю, це lean-менеджмент (концепція бережливого виробництва – Ред.), це подача інноваційних пропозицій з боку працівників. І саме залучення всього колективу в пошук таких ідей, в управління витратами, дозволяє компанії реінвестувати гроші в заробітні плати та соціальні пакети, – зазначив директор з персоналу групи “Метінвест” Олександр Пімкін.

Також представники бізнесу переконані, що для країни дуже важливим є покращення інвестиційного клімату.

Потрібно створити умови, коли виробляти в Україні буде краще і вигідніше, ніж імпортувати. Інвестор хоче отримати умови як мінімум не гірше, ніж в тих країнах, які нас оточують: Словаччина, Угорщина, Польща, Чехія та інші країни”, – заявив голова правління Атол Холдинг Олег Боярин.

Також, за словами промисловців, досягти цього можливо лише за умови комплексних кроків з боку держави. Серед них, поліпшення транспортної та житлової інфраструктури, побудова ефективної судової та правоохоронної системи, конкурентної освіти і охорони здоров`я.


Читайте також:


Залишити коментар: