“Маленький синочок чекає, ніхто не знає, чи він живий”: українця у Польщі могли підставити, про нього не чути вже 11 днів (фото)



Правоохоронці Польщі раптово затримали українського моряка, одесита Олексія Бистрику. Чоловіка начебто розшукував Інтерпол за злочин, здійснений в Чехії. Родичі сумніваються, що це могло бути правдою, а дипломати відмовляються займатися справою. Відтак сім’я нічого не знає про становище чоловіка вже 11 днів.

- джерело.

Про інцидент сповістила очільниця наглядової ради благодійної організації “Фонд допомоги морякам та трудовим мігрантам “Ассоль” (Одеса) Світлана Фабрикант, передає УНІАН.
Жінка розповіла, що родичі затриманого звернулися в організацію по допомогу. Відомо, що Бистрика відправився на роботу кадетом на теплохід “Західний”. Посадка на судно мала відбутися в порту Клайпеди у Литві 13 жовтня. Туди чоловік попрямував транзитом – з одеського аеропорту у Варшаву, а звідти мав летіти до Вільньюса.

Дружина українця Ганна Бистрика розповіла, що по прибуттю у Варшаву його затримали. Суд відразу виніс рішення про ув’язнення чоловіка на 7 днів до з’ясування ситуації. Перекладач суду у телефонній розмові сказав, що чоловіка затримали через запит правоохоронців Чехії.

Ганна Бистрика каже, що після цього зв’язок з чоловіком обірвався. Минуло вже 11 днів і сім’я не знає, що з ним відбувається.

Жінка переконує, що її чоловік ніколи не був у Чехії, а в Польщі опинився вперше у жовтні, адже їхав через неї транзитом.

Родичі також кажуть, що змогли сконтактуватися з консульською службою, втім у посольстві їм заявили, що дипломати не чули нічого про цю ситуацію і “мають багато роботи”. За словами брата затриманого, сім’ї відмовилися допомагати і в польському посольстві в Україні.


Читайте також:


Залишити коментар: