Майже половина шкіл знаходяться в незадовільному стані – Мінрегіонрозвитку



40% будівель шкіл знаходяться в незадовільному стані, у 47% взимку занадто холодно, 10% не мають туалетів у приміщеннях, а 90% не пристосовані до навчання дітей з інвалідністю у повній мірі.

- джерело.

Про це заявив в ході презентації Міністерства регіонального розвитку спільно з Міністерством освіти реалізує проекту Новий освітній простір заявив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

«Сьогодні близько 40% будівель шкіл знаходяться в незадовільному стані, температура у 47% шкіл взимку не перевищує 17 градусів, 10% шкіл не мають туалетів у приміщеннях, а 90% закладів освіти не пристосовані до навчання дітей з інвалідністю у повній мірі. Існує велика диспропорція між будівництвом житла і соцінфраструктури в містах. Це потрібно змінювати».

Тому Мінрегіоном було встановлено нову обов’язкову норму, яка міститься у нових ДБН «Планування і забудова територій» — забезпечення на 1000 жителів 135 місць у школах та 38 місць у дитсадках. При цьому має бути дотриманий радіус пішохідної доступності до цих закладів: до 750 м для шкіл та до 300 м для дитсадків.

За його словами, проект Новий освітній простір сьогодні впроваджують близько 600 шкіл та дитячих садків у різних областях України.

«Вже 600 шкіл по Україні активно впроваджують принципи Нового освітнього простору #НОП. Це енергоефективність, мотивуючий простір, сучасне обладнання, безбар‘єрність і інклюзія».


Читайте також:


Залишити коментар: