Майже дві тисячі теплиць Закарпаття – пустують, а більшість фермерів виїхали на заробітки через цьогорічний паводок (ВІДЕО)



Майже дві тисячі теплиць Боржавсього – пустують, а більшість фермерів виїхали на заробітки.

- джерело.

Іван Тернинко чи не єдиний із тих, хто ризикнув почати все знову. Чоловік уже посадив 42 тисячі кущів помідорів у своїх чотирьох теплицях. Фінансово допомогли чоловіку постійні замовники, адже всі свої заощадження родина витратила на те, що забрала вода.

Зараз у теплицях господар зранку до ночі. Каже, в спеку помідори вирощувати набагато важче, тому й працювати треба важче. Більшість односельців, які також займались вирощуванням овочів, каже Іван, поїхали на заробітки. Частина – орендує землі в сусідніх селах, бо сюди повертатися не хочуть. Бояться нового паводку.

Більшість чоловіків із Боржавського виїхали на заробітки – аби компенсувати збитки та відновити господарства, мусять заробити гроші за кордоном. Таке, кажуть селяни, чи не вперше. Бо тутешні жителі завжди трудилися на власній землі – фермерство годувало сотні родин.

Село завжди славилося помідорами. Юрій Гербик продає те, що зібрав із 10-ти сотин біля будинку, усього сто ящиків помідорів, але багато вторгувати не вдасться. За кілограм просить 14 гривень.

Цьогоріч, кажуть селяни – щедрого врожаю вже не буде, бо після дощів настала спека, людям які змогли зібрати хоч щось біля хат, навіть не вдасться компенсувати втрати від знищеного паводком. Сезон 2019-го для жителів Боржавського найгірший за останні десятиліття. Хоча б частково відновити теплиці місцеві сподіваються вже наступного року.


Читайте також:


Залишити коментар: