Луценко погрожує Савченко зняттям недоторканості



Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що якщо Надія Савченко не з’явиться на допит, то на неї буде внесено подання на зняття недоторканності.

- джерело.

Про це він сказав на засіданні комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 14 березня, передає УП.

«Про розслідування. Не хочу здатися настирливим, але в найближчі дні, якщо народний Савченко завтра знов не з’явиться на допит, то це буде буквально завтра – я буду змушений буквально завтра внести подання на притягнення до відповідальності народного депутата», – сказав Луценко.

Генпрокурор додав, що в ході розгляду цього питання нардепи побачать, «наскільки ми близькі до прірви, як держава, яка знаходиться у зовнішній і внутрішній війні».

«Якщо Савченко не з’явиться завтра на допит, я готовий подавати подання на зняття недоторканності, затримання і арешт», – сказав він.

За словами генпрокурора, сучасні засоби дозволяють прийти на такий важливий для держави допит вчасно.

«Дуже не хотів, щоб герой України Надія Савченко якимось чином лишилася осторонь», – підсумував Луценко.

Як уже писав «Вголос», увечері 8 березня СБУ затримала Володимира Рубана, який перевозив з окупованої території чималий арсенал зброї.

Затримання відбулося неподалік від контрольно-пропускного пункту в’їзду/виїзду через лінію розмежування «Майорське» на дорозі між окупованим містом Горлівка та підконтрольним Україні містом Бахмут при спробі перетину лінії розмежування із забороненим «товаром».

Згодом стало відомо, що Рубану оголошено підозру за трьома статтями – за ч.1 ст. 263 КК «Незаконне поводження зі зброєю», та ч.1 ст.14 «Готування до злочину», ч.3 ст.258 «Терористичний акт».

Нардеп Надія Савченко заявила, що хоче взяти Рубана на поруки.

Згодом СБУ викликала народного депутата Надію Савченко на допит. Однак, нардеп виїхала за кордон і заявила, що не прийде.

Також ЗМІ повідомляли, що Савченко готувала військовий переворот в Україні.


Читайте також:


Залишити коментар: