Лукашенко зіткнувся з загрозою військового перевороту в Білорусі через підтримку війни РФ проти України — Express



Білоруський диктатор Олександр Лукашенко зіткнувся із загрозою військового перевороту на тлі зближення з Москвою та підтримки диктатора Володимира Путіна у війні проти України, повідомляє Express із посиланням на лист білоруських військовослужбовців.

Пише - джерело.

У листі, який є у розпорядженні видання, старші офіцери п’ятої бригади спецназу застерегли Лукашенка від відправлення білоруських солдатів воювати в Україну, заявивши, що такий крок був би «чистим самогубством».

Крім того, вони звинуватили російського президента у «руйнуванні суверенітету».

Офіцери нібито заявили про свою підтримку України, сказавши, що між двома країнами завжди були дружні відносини і засудили війну Кремля як «абсолютно неспровоковану».

«Наразі офіцери п’ятої бригади спецназу спостерігають серйозне порушення пункту 1 Конституції Білорусі з боку найвищого політичного керівництва Росії. Відповідно до цього пункту, Республіка Білорусь зберігає верховенство та повноту влади на своїй території. Вона також має незалежність у внутрішній та зовнішній політиці», — зазначили військовослужбовці.

Офіцери Білорусі також наголосили, що окупація Росією території України та її спроба втягнути Білорусь у абсолютно неспровоковану війну проти суверенної держави може розглядатися лише як руйнація суверенітету Білорусі.

«Вступивши у війну проти України, Білорусь буде виключена із спільноти цивілізованих держав і на довгі роки стане міжнародним ізгоєм. Приєднатися до Росії у її боротьбі проти України було б чистим самогубством», — йдеться у листі.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко регулярно загрожує втручанням Білорусі у війну в Україні.

Він безпідставно заявив, що Захід нібито прагне «вирівняти фронт, щоб він проходив Смоленськ-Псков, Смоленськ-Брянськ-Курськ і туди до Ростова», а Білорусь нібито може стати жертвою і допустив війну за західні регіони України.

Він також попереджав, що «те, що відбувається в Україні, — це початок» і нібито «один з елементів великого переділу світу». А ще — загрожував Україні «миттєвим» ударом у відповідь на уявні погрози.

Українська розвідка повідомляла, що Росія готує провокації, щоб втягнути Білорусь у війну проти України.

За даними Головного управління розвідки, Росія знову посилює свою військову присутність у Білорусі, зокрема військову авіацію. Також Україна має дані про можливі провокації з боку Білорусі, заявив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

Російські військові та танки наступали на північ України з території Білорусі, також там розміщені установки, з яких територією України запускаються ракети. Росія використовує білоруські аеродроми для військових літаків, інфраструктуру та лікарні.


Читайте також:


Залишити коментар: