Ліжковий режим необов’язковий: лікар назвав основні правила лікування «Омікрону» вдома



Як відомо, штам коронавірусу «Омікрон» найчастіше протікає у легкій формі, люди іноді плутають його із сезонною застудою, оскільки схожі симптоми. У такому разі хворий лікується у домашніх умовах. Про основні правила лікування “Омікрона” вдома розповів лікар Євген Комаровський на YouTube-каналі.

Пише - джерело.

Він зазначив, що призначати самостійно собі антибіотики чи інші серйозні ліки не можна. Крім того, вдома можуть лікуватися люди, які не входять до групи ризику та не відзначають значного погіршення стану.
Отже, при лікуванні «Омікрону» вдома слід дотримуватися наступних правил:

1.Постільний режим необов’язково. Якщо погане самопочуття, можна полежати. “Але ви повинні розуміти, що якщо ви можете встати і пройтися, можете сидіти, то треба рухатись, більш того – не лежати в одному становищі”, – наголосив Комаровський.

2. Якщо немає апетиту, насильно їсти не потрібно. “Якщо хочеться, то бажано щось легке, бажано напіврідке, навіть вуглеводне”, – порадив лікар.
3. Обов’язково треба багато пити, незалежно від того, хочеться чи ні, тому що це впливає на в’язкість крові та мокротиння.

4. Регулярно провітрювати квартиру. “Повітря має бути, бажано, чистим. Провітрювати (приміщення) по максимуму. Температура – не вище 20 градусів. Ви не повинні мерзнути, але оптимально – 20 градусів”, – рекомендує Комаровський.
5. Контролювати вологість повітря. Вона має бути в межах 40-60%.

6. Не захоплюватися розрекламованими противірусними препаратами. Комаровський радить застосовувати звичайні сольові розчини для промивання носа, а у разі підвищеної температури – парацетамол та ібупрофен.


Читайте також:


Залишити коментар: