Лікування COVID-19 вдома: лікар назвав неефективні та шкідливі препарати



Медики регулярно стикаються з випадками, коли люди хворіють вдома і вживають ті чи інші медичні препарати без консультації у лікаря. Іншими словами – займаються самолікуванням. Враховуючи пандемію коронавірусу, зараз ця проблема стала особливо гострою. У зв’язку з цим лікарі вирішили назвати препарати, які не варто вживати під час лікування від коронавірусу.

- джерело.



Про це повідомив на порталі “Країна здоров’я” лікар-терапевт Олександр Мельников.

Експерт окремо наголосив на антибіотиках. Оскільки ці препарати створені для боротьби з бактеріальними інфекціями, під час коронавірусної терапії вони будуть марними. Лише в окремих випадках під час лікування ві вірусної інфекції можуть призначити антибіотики. Це робиться для того, щоб ослаблений організм не отримав додаткової шкоди від потенційних патогенних мікроорганізмів. Але це робиться лише за рішенням лікаря.

“На коронавірус антибіотики не діють і нічого, крім шкоди, принести не можуть”, – зазначив Мельников.

Крім цього, при лікуванні вдома краще утриматися від прийому антикоагулянтів, антиагрегантів та противірусних препаратів. В останній групі з вищеперелічених, зараз, ще не існує ліків, які були б ефективні саме проти коронавірусу.

Також Мельников звернув увагу на кортикостероїди. За його словами, вони можуть допомогти проти COVID-19, але при цьому вони мають цілу низку побічних ефектів, які можуть бути небезпечними. Таким чином, шкода від них може перевищити користь.

Такі препарати призначаються в тому випадку, коли у хворого сильна дихальна недостатність та транспортування до лікарні може виявитися небезпечним. Тоді призначення кортикостероїдів може врятувати хворого, сказав терапевт.

Також Мельников додав, що поки немає підтверджених даних про лікувальний ефект вітамінів С, D, B, К, E, цинку та інших мінеральних та натуральних речовин. На думку медика, все, що можна зробити на амбулаторному етапі, – це усунення симптомів. Призначити ліки може лише лікар.


Читайте також:


Залишити коментар: