Лікар вказав на нюанс із падінням захворюваності на COVID-19 в Україні: дуже цікавий фокус



Кількість нових хворих на коронавірус в Україні різко зменшилась. Причина проста – тестів на COVID-19 почали робити вдвічі менше.

- джерело.

Лікар вказав на нюанс із падінням захворюваності на COVID-19 в Україні: дуже цікавий фокус


Розбіжності між кількістю нових хворих та госпіталізованих виявив радник мера Львова з медичних питань, лікар Тарас Жиравецький. Своїми спостереженнями і прогнозами щодо пандемії в Україні він поділився на YouTube-каналі.

“Тут дуже цікавий фокус, який дуже цікаво робиться. Тобто в нас раніше проводилося до 130 тисяч тестів на добу, а минулої доби (20 листопада. – Ред.) було проведено 60 тисяч тестів. Тому в нас справді кількість нових випадків опустилася до 10 тисяч. Єдине, що видає неідеальну статистику, – те, що в нас 4 тис. нових госпіталізацій за добу”, – сказав лікар.

Тарас Жиравецький додав, хоч кількість вакцинованих в Україні зростає, вироблення імунітету потребує часу. Вакцина починає захищати через 14 днів після введення другої дози.

Минулої доби в Україні виявили 7 464 нових хворих на COVID-19, з них 579 дітей та 74 медпрацівники. Станом на 22 листопада госпіталізовано 2501 особу, одужало – 10 540, померло – 326.

Найбільшу кількість хворих зафіксували в Дніпропетровській області – 864, Миколаївській – 655, Одеській – 451, Запорізькій – 446 та Донецькій – 402.


Читайте також:


Залишити коментар: