Лікар підказав, як уникнути госпіталізації тим, хто хворіє на COVID-19



На піку пандемії коронавірусу все більше людей потребують госпіталізації. Оскільки профільні лікарні забиті, люди з легким перебігом хвороби повинні залишатися вдома і лікуватися в домашніх умовах.

- джерело.



Як подолати COVID-19 без ускладнень, розповів головлікар діагностичного центру у Львові доктор Тарас Жиравецький.

Лікар дав кілька рекомендацій пацієнтам. Він зазначає, що важливо за перших симптомів зробити ПЛР-тест чи тест на антиген. Не варто чекати, поки пропаде нюх, щоб переконатися, що справа саме в коронавірусі. Якщо тест позитивний, слід повідомити це всім, з ким ви контактували останні 5 днів.

Не варто терпіти підвищену температуру. Її слід збивати з першого дня хвороби. Якщо на 4-5 день хвороби є покращення, не варто поспішати та виходити на вулицю. Холодне повітря може спричинити ускладнення з боку органів дихання. Також краще відмовитись від спорту мінімум на місяць.

Лікар не радить відразу робити комп’ютерну томографію легень, якщо для цього немає свідчень.

Людям із супутніми хронічними хворобами слід проконсультуватися з профільним фахівцем (кардіолог, ендокринолог, гастроентеролог, пульмонолог).

Хоча б на час хвороби відмовтеся від шкідливих звичок. Не панікуйте, прислухайтеся до порад лікарів.

Під час хвороби бажано оточити себе позитивом. Читання фейків у соцмережах краще замінити на перегляд цікавого серіалу чи фільму.

Лікар нагадує, що не слід скуповувати “пів аптеки”. Лікуйтеся відповідно до порад сімейного лікаря. Через 14 днів самоізоляції людина вже не заразна. Повторний ПЛР-тест робити не потрібно.


Читайте також:


Залишити коментар: