Квартири в Україні значно подорожчають вже восени: що буде з цінами



В Україні за перші 7 місяців 2021-го ціни на квартири в Києві, Дніпрі, Харкові, Львові та Одесі зросли приблизно на 6,4-9%. При цьому вже прийдешньої осені вартість може збільшитися ще більше.

- джерело.

Квартири в Україні значно подорожчають вже восени

Багато що буде залежати від економічної ситуації в країні, яка має великий вплив на попит. Про це йдеться в результатах дослідження АФНУ (Асоціація фахівців з нерухомості (ріелторів) України) спільно з геоінформаційних порталом “Увекон”.

“В осінній період вартість квартир на вторинному ринку в доларовому еквіваленті в найбільших містах країни може вирости ще на 2-3%. Гривневі коливання можуть бути більш відчутними: 5-7%”, – заявив президент АСНУ Юрій Піта.

Так, в січні-червні 2021 року середня ціна квартир на вторинному ринку Києва була в діапазоні $1690,9-1809,8/кв. м. Всього вартість житла в столиці за вказаний період виросла на 7%.

Найдорожчі квартири продавали в центральних районах Києва. Так, в Печерському середня ціна становила $3065,5/кв. м, в Голосіївському – $1810,5/кв. м, в Шевченківському – $1622,1/кв. м.

Раніше повідомлялося, що квартири в новобудовах в Україні будуть дорожчати як мінімум до кінця 2021-го. Ціни можуть зрости ще на 15-20%. При цьому вже прийдешньої осені вартість може різко зрости в разі введення локдауна.

Як повідомляв OBOZREVATEL, екс-глава НБУ Валерія Гонтарєва заявила, що на українському ринку нерухомості відбудеться бум. Це трапиться тоді, коли іпотека стане ще доступнішою для громадян. За її словами, як показує світова тенденція, у багатьох державах ринок житла перебуває на піку, а в Україні його раніше стримувала відсутність іпотеки.


Читайте також:


Залишити коментар: