Курс долара в Україні може різко зрости: опубліковано прогноз



В Україні курс долара з 19 по 30 листопада може зрости з 26,44 до 26,8 грн/$. На вартість валюти впливатиме, зокрема, ситуація в енергетиці.

- джерело.

Курс долара в Україні зміниться


Про це OBOZREVATEL розповів старший аналітик “Альпарі” Вадим Іосуб. “На найближчий тиждень ми очікуємо зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку буде торгуватися через тиждень поблизу 26,8 грн. Готівковий долар в банках буде торгуватися по 26,7/26,9 грн”, – пояснив експерт.

Що впливає на вартість долара в Україні?
Іноземці припинили активно купувати українські боргові цінні папери. Зазвичай вони продають долари, купують за них гривню та витрачають її на ОВДП. Чим менше ОВДП купують, тим менше доларів з’являється на валютному ринку.

Крім того, валюту доводиться витрачати на покупку енергоресурсу. Також іноземні компанії продають гривню та виводять кошти материнським фірмам.

Як новий курс вплине на українців?
Тижневі коливання в межах кількох відсотків не вплинуть ані на ціни на імпортні товари, ані на доходи бюджету. Наприклад, бензин, ціна якого в країні безпосередньо залежить від курсу долара, може подорожчати чи подешевшати лише через два тижні після зміни ціни.

До речі, варто відзначити, що далеко не всі експерти погоджуються з прогнозом Іосуба. деякі вважають, що вже за тиждень валюта може знову подешевшати і досягти позначки близько 26,4 грн/$.

Як раніше писав OBOZREVATEL, в Україні затримали організаторів міжнародного угрупування фальшивомонетників, що збували великі суми підробок.

У СБУ розповіли, що було затримано п’ятьох людей з різних регіонів України, а також кількох іноземців. Фальшивки збували за 50% від номінальної вартості долара США.


Читайте також:


Залишити коментар: