Кози, вівці, молоко: на Прикарпатті створюють екскурсію для дітей



На Прикарпатті у Бурштинській громаді розробляють екскурсію для дітей через козину ферму та Гору над Дністром, які є на маршруті «Легенди Опілля».

- джерело.

Про це розповіла координаторка турмаршруту Оксана Мухіна, пише “Укрінформ”.

«Ми взялися на маршруті «Легенди Опілля» виокремити екскурсію для дітей. Сюди хочемо включити «Гору над Дністром», що у селі Новий Мартинів, та козину ферму у селі Тенетники. Тут дітям пропонуватимуть молоко, солодкий пиріг. Кози і вівці там пасуться просто у лісі і радо йдуть на контакт з людьми. Між цими локаціями ми запропонуємо дітям відвідати «Хатинку-царинку», яку створив місцевий майстер, та майстер-класи у справжній кузні», – розповіла Мухіна.

Вона зауважила, що такі екскурсії зможуть замовляти батьки та адміністрації шкіл.

За словами Мухіної, головний маршрут «Легенди Опілля» у Бурштині відкрили влітку. «Гора над Дністром» вже стала улюбленою локацію для тих, хто любить фото- і відеознімання серед гарних краєвидів. Зацікавлює туристів тунель біля руїн давнього замку у селі Новий Мартинів, який кілька століть тому був великим портовим центром.

«Археологи говорять, що це початок тунелю, який проходить під річкою Дністер. До кінця розкопки не завершені. Перші дослідження ми організували своїми силами, для продовження потрібні великі кошти і фахівці», – додала Мухіна.

Маршрут «Легенди Опілля» – це комплексний проєкт зеленого туризму, заснований на історико-культурній та природній спадщині території Бурштинського Опілля. Його протяжність 10 км. Цей шлях можна пройти пішки або подорожувати велосипедом чи автомобілем.

На маршруті туристам пропонують оглянути 13 об’єктів, серед яких є релігійно-історичний центр та природна локація, де можна порибалити або поплавати на човні.


Читайте також:


Залишити коментар: