Кожен заробітчанин приніс в український бюджет близько тисячі доларів



В український бюджет кожен заробітчанин за рік приносить, згідно з статистикою, близько 27,7 тисяч гривень. За даними співтовариства «Ціна держави», основними податками, які заробітчани оплачують пересилаючи гроші в Україну є ПДВ (19 тис. Грн), ввізне мито (1,4 тис. Грн) і акцизний податок (7,2 тис. Грн).

- джерело.

Наприклад, середній розмір місячного грошового переказу з Польщі становить 9,5 тис. Грн. Варті уваги і витрати. Щорічно з грошей кожного трудового мігранта фінансуються сфера освіти (4,6 тис. Грн), економіка (3,4 тис. Грн), соцзахист (3,4 тис. Грн), пенсії (3 тис. Грн), відсотки за позиками ( 2,8 тис. грн), медицина (2,5 тис. грн), правоохоронні органи (2,4 тис. грн), армія (1,9 тис. грн), чиновники (1,7 тис. грн), культура і спорт (647 грн), жкг (611 грн), екологія (215 грн).

Варто відзначити, що, якщо вірити словам глави Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника, з 2019 року уряд Німеччини планує значно спростити процедуру працевлаштування мігрантів. Зарплата, яку запропонують заробітчанам в Німеччині, буде в 2-3 рази вище, ніж пропонують в Польщі, і в 10-12 разів вище, ніж в Україні. Також повідомлялося, що не секрет, що останнім часом українці все частіше вирушають на заробітки в сусідні європейські країни, а іноді залишаються там назавжди. Нещодавно в списку привабливих для українців напрямків з’явилося поповнення.

Так, повідомляється, що з початку цього року помітно збільшився потік українців, які прибувають в Литву. Про це свідчить статистика департаменту міграції при МВС Литви. Станом на 1 липня в цій країні проживали 54 393 іноземця. З них – 15 291 українець, 12 391 росіянин і 10 433 білоруса. Примітно, що в порівнянні з торішніми показниками, число українців в Литві зросла на 55,4%, а білоруських – на 24,7%. При цьому число росіян, які проживають в країні, навпаки, зменшилася на 8,3%.


Читайте також:


Залишити коментар: