Комусь доведеться заплатити більше: стала відома вартість пробного ЗНО у 2022 році



Представництва Українського центру оцінювання якості освіти (УЦЯО) у регіонах визначились із вартістю пробного ЗНО у 2022 році. Ціна відрізнятиметься, подекуди – до 100 грн.

- джерело.

У представництвах УЦОЯО визначилися з вартістю пробного ЗНО-2022

Це пов’язано, зокрема, з варістю друку матеріалів та прогнозованою кількістю учнів, які його складатимуть. Про це повідомили в УЦЯО.

Хтось заплатить менше, хтось – більше
Сьогодні, 20 грудня, регіональні центри оцінювання якості освіти оголосили вартість складання пробного ЗНО у 2022 році. Як зазначили в УЦЯО, ціни коливатимуться в межах 213-309 грн.

“Такий розкид пов’язаний з особливостями організації пробного ЗНО, зокрема з вартістю друку й доставки матеріалів у тому чи тому регіоні, прогнозованою кількістю тестувань тощо”, – пояснили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Не на всіх сайтах регіональних центрів вже оприлюднили інформацію про вартість. Але, приміром, відомо, щов Одесі ціна становитиме 270 грн за одне тестування.

Минулого року вартість пробного ЗНО також різнилась у різних регіонах, однак була нижчою і становила від 195 до 255 грн.

Пробне ЗНО-2022: який графік
Реєстрація на пробне ЗНО-2022 триватиме 5-22 січня 2022 року на сайтах регіональних центрів оцінки якості освіти. Усі предмети поділили на два дні. Скласти в аудиторії можна лише одне пробне ЗНО за день. Тестування відбудеться у березні:

19 березня – з української мови, української мови і літератури;

26 березня – з історії України, з математики, математики (завдання рівня стандарту), з біології, з географії, з фізики, з хімії, а також з англійської, іспанської, німецької та французької мов.

Пункти проведення ЗНО: до чого готуватися
В УЦОЯО OBOZREVATEL розповіли, що пробне ЗНО організують із дотриманням усіх протиепідемічних заходів як на вході до пунктів тестування, так і під час нього.

Учасники повинні будуть:

на вході пройти вимір температури;

бути в масках;

мати маленькі дезінфектори та користуватися ними;

дотримуватися соціальної дистанції.

Під час тестування в аудиторії повинно перебувати не більше як 15 школярів та 2 інструктори.

Самі аудиторії забезпечать:

медичними масками;

безконтактними термометрами;

засобами дезінфекції для рук;

засобами дезінфекції для обробки поверхонь;

ізоляційними захисними халатами та щитками для медиків.

Ще до штату кожного пункту тестування додадуть медпрацівника.

Чи вимагатимуть від учасників ЗНО негативний ПЛР-тест на COVID-19 або щеплення, в УЦОЯО відповіли – ні, не вимагатимуть. Принаймні поки що такого рішення немає. А якщо таке рішення і буде ухвалено, то це – зона повноважень МОЗ.


Читайте також:


Залишити коментар: