Комуналка в Україні: стало відомо про важливе нововведення. Треба платити, навіть якщо не користуєшся



Українці платитимуть за комунальні послуги по-новому. Стало відомо, що уряд встановив граничний розмір абонплати за комунальні послуги в багатоповерхівках.

- джерело.

Відзначається, що Кабінет міністрів схвалив проект постанови «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування в розрахунку на одного абонента для комунальних послуг споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами».

Так, документом передбачається визначити граничний розмір плати за абонентське обслуговування, який може нараховуватися виконавцем споживачеві відповідної комунальної послуги, яка надається в багатоповерхівці по індивідуальному договору. Не платити абонплату можна, якщо підписати колективний договір. Чи не вносити цю плату за електроенергію і газ можна, якщо підписати індивідуальний договір. Сума вказується в договорі. Платити потрібно кожен місяць, навіть, наприклад, якщо ви були у відпустці і не користувалися послугами.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив про намір скасувати оплату комунальних послуг для малозабезпечених пенсіонерів, які досягли 70-річного віку. Експерти розповіли, як ця «економічна модель» почне працювати на ділі.


Читайте також:


Залишити коментар: