Команда Зеленського хоче запровадити загальне декларування доходів: що відомо



На доходи, отримані злочинним шляхом, амністія не поширюється.

- джерело.

Команда переможця президентських виборів Володимира Зеленського підготувала законопроект про введення в Україні загального декларування доходів громадян.

Про це в інтерв’ю інтернет-виданню «Цензор. НЕТ» розповів Данило Гетьманцев, юрист, експерт у питаннях податкової та фінансової політики. Він уточнив, кого саме це стосуватиметься.

«Ми не чіпатимемо тільки тих, хто отримує доходи від держави. Скажімо, пенсіонерів. Загальне декларування — це та фішка, яка дозволить нам підходити до питання по-європейськи. Не тільки вимагати від держави, а й від себе. Ось ви знаєте, скільки цього місяця заплатили державі? Зазвичай людям важко відповісти на це запитання. Ви не відчуваєте, скільки вам «коштує» держава», — заявив експерт.

Він підтримав проведення податкової амністії в Україні, яка стосуватиметься «всіх, але не чиновників», тому що вони «вже давно вивели свої капітали та подають електронні декларації».

«Мені подобається історія Аргентини, де 2016 року прийшов новий президент Маурісіо Макрі, провів амністію капіталу та закликав повернути гроші в країну. І це дозволило вивести на світ божий 117 мільярдів доларів, не лише в грошах, а й в інших активах. Адже амністувати потрібно не лише капітал, але й, скажімо, нерухомість, яка є в Україні та за кордоном, інші цінності», — додав радник Зеленського.

Він також уточнив, що в проекті закону йдеться, що на доходи, отримані злочинним шляхом, амністія не поширюється.

«Й якщо якийсь умовний корупціонер скористається амністією, а потім буде доведено, що він є злочинцем, гроші будуть конфісковані. За кримінальним кодексом», — підсумував Гетьманцев.


Читайте також:


Залишити коментар: