Кінопрем’єри тижня: «Тиждень ізраїльського кіно. Кіно незламності» й «Людина-мураха та Оса: Квантоманія»



Досі не можете вибрати, який фільм подивитися цього тижня? Пропонуємо кіноподорож до Ізраїлю або до квантового всесвіту разом із супергероями.

- джерело.

Mind допоможе розібратися!

Тиждень ізраїльського кіно. Кіно незламності

ОБРАЗ ПЕРЕМОГИ / TMUNAT HANITZAHON

Фільм розповість про те, як держава Ізраїль захищала та виборювала свою незалежність у війні з Єгиптом.


ДОБРОГО РАНКУ, СИНУ / GOOD MORNING SON

Кінопрем’єри тижня: «Тиждень ізраїльського кіно. Кіно незламності» та «Людина-мураха та Оса: Квантоманія»

Молодий ізраїльський військовий отримує поранення голови у Секторі Газа. Стан важкий, хлопець у комі та надії на повне одужання – мінімальні. Але батьки, сестра та друзі підуть на все заради того, щоб поставити пораненого на ноги. Та чи вийде це у них?


ПАРИЗЬКИЙ БУТИК / PARIS BOUTIQUE

Кінопрем’єри тижня: «Тиждень ізраїльського кіно. Кіно незламності» та «Людина-мураха та Оса: Квантоманія»

Луїза – заможна адвокатка єврейського походження з Франції. Батько доручив їй полетіти до Єрусалиму аби владнати справи із купівлею будівлі, через яку сперечаються юдеї, католики та мусульмани.

Але все йде трохи шкереберть, бо Луїзу зустрічає та супроводжує Єрусалимом водійка на ім’я Нета, яка має купу боргів після розлучення з чоловіком і хоче «розкрутити» іноземку на гроші.

Жахлива, на перший погляд, подорож закінчується тим, що обидві жінки знаходять на вузьких вуличках Старого міста справжню дружбу і шалене кохання.


АЖ ОСЬДЕ МИ! / HERE WE ARE

Кінопрем’єри тижня: «Тиждень ізраїльського кіно. Кіно незламності» та «Людина-мураха та Оса: Квантоманія»

Аарон – самотній батько, що піклується про свого дорослого сина Урі, який страждає від розладу аутистичного спектра. Урі, за рішенням суду, має переїхати у спеціальний центр, в якому буде навчатися і мешкати. Але батько не вірить, що синові буде там добре та не хоче його відпускати. Через істерику Урі Аарон ще більше думає, що син страждатиме, тож вирішує втекти подалі із сином. Але чи буде це добре для обох?

В українському прокаті: з 16 лютого 2023 року.

Бекграунд. Кінокомпанія «Артхаус Трафік» і Посольство Ізраїлю в Україні презентують фестиваль «Тиждень ізраїльського кіно». Подія проходитиме з 16 до 19 лютого в київському кінотеатрі «Жовтень». У межах кіноогляду будуть показані знакові ізраїльські стрічки останніх років, які вже здобули визнання на батьківщині.

Фільм «Образ Перемоги» познайомить глядачів з подіями війни Ізраїлю з Єгиптом. Переглядаючи цю стрічку, мимоволі починаєш проводити паралелі з сьогоденням та порівнювати себе з героями, які боронили власні життя та право на незалежність й існування в оточенні ворога.

Стрічка «Доброго ранку, сину» вчить, що навіть у безнадійні години завжди є сили для боротьби за життя. Це неймовірно зворушлива драма, яка теж є актуальною для українців.

«Паризький бутик» – комедія, яка порушує серйозні запитання, як-от: «Наскільки ми відверті одне з одним?», «Хто винен?» та безліч інших. Кумедна історія, що проведе вулицями Єрусалима, познайомить з традиціями мультиконфесійного міста та закохає у нього.

Соціальна драма «Аж осьде ми!» спрямована на те, щоб розкрити для глядача необхідність інклюзивного суспільства та простору для людей з інвалідністю. Фільм також покаже, що не завжди люди, яким нібито потрібна допомога, справді її від вас потребують.

Вам сподобається, якщо: ви любите стрічки про життєві драми та актуальні історії. Відібрані для показу на фестивалі картини зачіпають теми родинного зв’язку, почуттів та війни за незалежність. Дві історії, що стосуються теми війни, зможуть відгукнутися українському глядачеві. А інші два фільми допоможуть на мить згадати про звичайне життя в мирні часи, яке теж не стоїть на місці.

Вам не сподобається, якщо: ви нічого не знаєте про звичаї, історію та сучасне життя Ізраїлю. Також тут не вдасться розслабитись остаточно, адже представлені картини закликатимуть вас до міркувань та внутрішнього діалогу із собою.

Головна причина подивитися: відкрити для себе ізраїльський кінематограф, який швидко розвивається та не поступається європейським стрічкам. Саме завдяки фестивалю ви зможете здійснити невелику подорож країною, трохи вивчити ізраїльську культуру, історію та мову і, можливо, порівняти з Україною.

Оцінка Mind: 7/10

Людина-мураха та Оса: Квантоманія

Кінопрем’єри тижня: «Тиждень ізраїльського кіно. Кіно незламності» та «Людина-мураха та Оса: Квантоманія»

Сюжет. Партнери-супергерої Скотт Ленг і Гоуп ван Дайн повертаються на екрани, щоб продовжити свої пригоди як Людина-мураха та Оса. Разом із батьками Гоуп, Генком Пімом і Джанет ван Дайн, вони досліджують Квантовий вимір та знайомляться з новими дивними створіннями й могутнім суперлиходієм Кангом Завойовником.

В українському прокаті: з 16 лютого 2023 року.

Бекграунд. Тридцять другий фільм в рамках кіновсесвіту Marvel та перша стрічка, що розпочинає п’яту фазу цього року. Режисер Пейтон Рід довго наполягав на тому, що історія Людини-мурахи потребує триквела. Після успіху другої частини 2018-го, студія таки дала добро на розробку сценарію третього фільму у 2019 році.

Вже у 2020-му оголосили назву майбутнього фільму та нове поповнення акторського складу. Але з початком пандемії коронавірусу продакшн з місця не зрушив. Подейкували, що проєкт на межі закриття, але Рід відкидав подібні чутки. Знімальний процес почали на початку 2021-го, а завершили у листопаді того ж року.

Хоч спершу прокат планувався на минулий рік, але остаточно познайомити глядачів з новими пригодами Людини-мурахи вирішили на початку 2023-го.

Старт прокату у США та Канаді почався 6 лютого і за перший тиждень кінострічка зібрала на агрегаторах Rotten Tomatoes та Metacritic середні відгуки кінокритиків. Але коли відгуки кінокритиків спиняли фанатів супергеройського кіно?

Вам сподобається, якщо: ви давній фанат кіновсесвіту Marvel. Ви матимете змогу «відвідати» квантовий вимір, майстерно створений завдяки спецефектам. До того ж, акторський каст виконує свою роботу на всі 100%. Особливо хотілося б відзначити Мішель Пфайффер та Майкла Дуґласа. Саме вони доводять, що стара акторська школа живуща за всіх живих.

Вам не сподобається, якщо: ви не любите вигадані історії про супергероїв та суперзлодіїв. Це видовищне кіно, в якому не буде неймовірного філософського сценарію, але воно, безумовно, зможе вас розважити. Однак якщо це не ваш жанр у принципі, то вам цей сюжет нагадає дитячу казку.

Кінопрем’єри тижня: «Тиждень ізраїльського кіно. Кіно незламності» та «Людина-мураха та Оса: Квантоманія»

Головна причина подивитися: візуальна складова фільму та спецефекти, які не поступаються «Аватару». Третій фільм про пригоди Людини-мурахи значно серйозніший, але й там є місце гумору. Та справді найголовнішою причиною стане початок п‘ятої фази марвелівського кіновсесвіту, що додасть нових героїв до давно знайомих історій.

Оцінка Mind: 7/10


Читайте також:


Залишити коментар: