Кабмін ініціює штрафи за неносіння масок у публічних місцях



Кабінет Міністрів пропонує посилити адміністративну відповідальність власників громадських установ і закладів, а також маршруток за недотримання маскового режиму відвідувачами й пасажирами.

- джерело.

Таку пропозицію оголосив Кабінет Міністрів на засіданні 1 липня, інформує УП.  Кабмін пропонує Верховній Раді проєкт закону про штрафи і для фізичних, і для юридичних осіб. Члени уряду одностайно підтримали пропозицію, яку озвучив міністр юстиції Денис Малюська.

“Встановлюємо спеціальну відповідальність за неносіння масок громадянами України – відповідальність буде передбачена у Кодексі про адміністративні правопорушення, і окремо – відповідальність юридичних осіб: власників будинків, споруд і громадського транспорту під час перебування громадян, які зобов’язані пропускати громадян у вказані приміщення лише за наявності масок”, – каже Денис Малюська.

Для фізичних осіб штрафи порівняно невеликі – менше, ніж зараз передбачено загальними правилами карантину. Для юридичних осіб суми великі – від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.


Читайте також:


Залишити коментар: