Італія ускладнила отримання італійського громадянства



Указ про безпеку, запропонований Маттео Сальвіні змінили імміграційні закони в Італії. З входженням у дію, посилилися правила отримання громадянства. Вони поширюються на тих, хто отримує громадянство у зв’язку з “натуралізацією” або одруженням.

- джерело.

Нові умови надання громадянства є наступними:

Мовний іспит

Претенденти на отримання громадянства повинні будуть показати добре знання італійської мови, а також знання основ культури, історії та національних традицій.

Щоб отримати італійське громадянство (через одруження та через тривалий час проживання в країні) слід адекватно володіти італійською мовою, на рівні не нижчому за 81 ( rectius B1) за європейською скалою QCER.

Скасування італійського громадянства

Стаття 14 Декрету безпеки вносить деякі поправки до Закону про громадянство 91/1992. Вона передбачає скасування італійського громадянства за злочини пов’язані із тероризмом, або підривом конституційного ладу.

Збільшення терміну розгляду справи

Крім того, подвоюється час розгляду справи про надання італійського громадянства через одруження та через тривалий час проживання в країні. Термін зростає від 2 до 4 років.

Нагадуємо. Кількість легальних мігрантів в Італії на даний час становить 5,3 мільйона осіб, причому ця кількість за останні п’ять років практично не змінюється. З них офіційно працевлаштовані 2,4 мільйона осіб. Найбільше легальних мігрантів приїжджає в Італію з Румунії (1,19 мільйона осіб). Серед лідерів також Албанія (440 тисяч), Марокко (417 тисяч), Китай (291 тисяча) і Україна (237 тисяч осіб).


Читайте також:


Залишити коментар: