Італійські ультраправі мали отримати від Росії 3 млн євро на вибори в Європарламент – ЗМІ



Росія хотіла таємно надати італійському віце-прем’єру Маттео Сальвіні 3 млн євро для того, щоб його ультраправа партія “Ліга Півночі” пройшла до Європарламенту.

- джерело.

Про це говориться у розслідуванні L’Espresso.

Як пише видання, гроші мали надходити через угоду про постачання дизельного палива, яку було укладено в жовтні 2018 року у Москві між російською державною компанією і помічником віце-прем’єра Сальвіні Джанлукою Савоїні.

У розслідуванні також зазначається, що Савоїні здійснив десятки поїздок до Москви, Криму і Донбасу і від самого початку очолював переговори щодо російського фінансування партії Сальвіні.

Видання повідомляє, що журналісти відстежували зустріч Савоїні з росіянами в Москві, яку у віце-прем’єра не афішували.

Під час зустрічі нібито йшла мова про постачання 250 тис. тонн російського палива італійській компанії, однак наразі невідомо, чи була угода укладена.

Нагадаємо, віце-президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Роджер Вікер заявив, що Росія докладе максимум зусиль для підриву виборів в Україні.

Раніше повідомлялось, що Служба безпеки володіє достовірною інформаціє щодо підготовки провокацій з боку Москви, і готова до нейтралізації планів ворога із дестабілізації внутрішньої ситуації в нашій державі напередодні президентських виборів.


Читайте також:


Залишити коментар: