“Інтоксикація, “пекельна” температура і паніка, вірус почав масово вражати дітей”: медики про штам “Омікрон”



Медики повідомляють, що штам “Омікрон”, який швидко витісняє штам “Дельта”, почав масово завдавати серйозних уражень дітям.

- джерело.

Наймолодші українці потрапляють до лікарень із важкими симптомами і ускладненнями. У них фіксують інтоксикацію, часто – дуже високу температура, а також – навіть пневмонії. Лікарі зазначають, що існує група дітей, що особливо потерпає від “шаленства” вірусу, котрий у своїй непередбачуваній поведінці може завдавати фатальних наслідків.

Як інформує “Molbuk”, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що за останній день серед усіх нових випадків COVID-19 в Україні на дітей припало 12%.

“А в середньому, з 10 по 20 Січня – це від 6 до 10%. Серед усіх госпіталізованих частка дітей становить 16%, хоча спочатку було 19%. Це поки складно назвати статистикою, тому що аналіз робиться на невеликих цифрах, адже ми тільки входимо в цю хвилю”, – пояснив міністр.

В основному у дітей, які потрапляють до лікарень, фіксують інтоксикацію і температуру 38, уточнив Ляшко. Також були зафіксовані поодинокі випадки пневмоній, додав міністр.

Поки що серед усіх випадків інфікування у дітей під час останньої хвилі необхідність в кисневій підтримці виникає досить рідко.

“Коли у дитини температура 38, то у батьків дуже часто починається паніка. І, як правило, вони звертаються за екстреною медичною допомогою. Екстрена медична допомога не відмовляє, тому що мова йде про дітей. Вони забирають і відвозять їх до лікарні. Те, що нам показують головлікарі – зазвичай проходить день-два і тих дітей, які потрапили з інтоксикацією, виписують”, – сказав Ляшко.

За його словами,”ковід” найскладніше переносять діти з діабетом і онкологічними захворюваннями.

“Що стосується летальності серед дітей, то поки змін не спостерігається. Але якщо відштовхуватися від прикладу європейських країн – вона невелика в процентному співвідношенні”, – зазначив міністр.

Запис “Інтоксикація, “пекельна” температура і паніка, вірус почав масово вражати дітей”: медики про штам “Омікрон” спершу з’явиться на Слово News.


Читайте також:


Залишити коментар: