Інтер та СТБ отримали останнє китайське



Канали отримали офіційне попередження

- джерело.

Відомі українські канали отримали офіційне попередження від Національної ради з питань теле- і радіомовлення за трансляцію фільмів, в яких грають актори з “чорного списку”.

Винести таке рішення члени ради вирішили на засіданні в четвер, 22 березня. Зокрема, це стосується каналів “Інтер” та СТБ.

За телеканалу “Інтер” голова Нацради Юрій Артеменко зазначив, що регулятор отримав листа від Служби безпеки та звернення громадянина Ковбика з зауваженням по трансляції фільмів, до акторського складу яких входять особи, внесені до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

“Була призначена позапланова перевірка, зафіксовані демонстрації таких фільмів, складено акт. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано порушення – зокрема демонстрація фільму Москва сльозам не вірить” за участю Олега Табакова 30 грудня 2017 та “Іронія долі або З легким паром!” 31 грудня”, – заявив Артеменко.

Представник каналу, правозахисник Ольга Мусійко пояснила, що ці фільми показували не вперше, причому не тільки на “Інтері”, а й на СТБ, і “1 + 1”, і що питання колізійне, оскільки немає чіткого розуміння і трактування закону “Про кінематографію “і закону” Про телебачення і радіомовлення “. За її словами, питання демонстрації фільмів на телеканалі “Інтер” регулюється Законом “Про кінематографію”.

Артеменко у відповідь заявив, що Нацрада розглядає питання згідно профільним законам про телебачення, де є чітка норма про те, що ці фільми заборонені.

“І це стосується не тільки вашої групи. Такий же випадок будемо розглядати по СТБ. На підході, на наступному засіданні, – і по інших групах”, – додав він.

У той же час його заступник Уляна Фещук пояснила, що регулятор застосовує санкції тільки за порушення закону “Про телебачення і радіомовлення”, в якому стаття 6 містить пряму норму про те, що не можна демонструвати фільми, якщо в них є особа з “чорного списку” .

Як зазначив Юрій Артеменко, під час перевірки зафіксовано порушення вимог Закону України “Про телебачення і радіомовлення”.

“А саме через показ фільмів” Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика “за участю Наталії Варлей,” Іронія долі, або З легким паром! “За участю Валентина Тализіна,” Москва сльозам не вірить “за участю Олега Табакова,” Любов і голуби “за участю Олександра Михайлова. Прізвища цих акторів внесені Міністерством культури до Переліку”, – нагадав він.

Директор юридичного департаменту телеканалу СТБ Марина Корнієнко в свою чергу теж привела аргументи на захист каналу і зазначила, що ця “історія однозначно піде в суд”.


Читайте також:


Залишити коментар: