Імпічмент! Екс-нардеп звинуватив Зеленського в “іранській” катастрофі. Українці стали на захист



Екс-нардеп від ББ Віталій Купрій виступив із неочікуваною заявою.

Увага! Я зараз виступаю у ролі прокурора із серйозними звинуваченнями!

- джерело.

Чи винна українська влада у авіакатастрофі літака в Ірані? Я вважаю що так, і безпосередньо Зеленський!
Давайте розберемо у деталях.

3 січня США ракетним ударом вбивають іранського генерала Сулеймані. Всі ЗМІ пишуть що очікується відповідь Ірану силою. В.о. міністра закордонних справ Оману Юсуф бин Аляви бин Абдалла висловлює співчуття Ірану.

В цей час Президент України таємно прибуває в Оман з метою туризму або по офшорним справам мінімізації податків.

4 січня. ЗМІ України пишуть, що в результаті американо-іранського конфлікту може постраждати Україна.

5 січня вранці Зеленського помічають в Омані. ЗМІ оприлюднюють фото. Прес-служба неправдиво каже що це офіційний візит за приватні кошти.

5 січня вечір. На сторінці Президента України з’являється фото про його зустріч із Юсуф бин Аляви бин Абдалла. Без анонсів з боку держав, супроводу посольств, в порушення протокольних дипломатичних норм тощо. Під час зустрічі Зеленський піднімає питання отримання інвестицій від Оману. Я одразу даю пост у ФБ, що після такої зустрічі слід чекати жорстку реакцію з боку США – це міжнародний скандал просити гроші у тих, хто засуджує політику американців.

6 січня я зранку я даю пост у ФБ, де вимагаю у Зеленського негайного повернення в Україну на його президентському літаку, оскільки спостерігається ескалація конфлікту і ракетні сили Ірану приведені у бойову готовність. Президент України продовжує свій відпочинок і проводить ще одну другорядну зустріч із чиновником держрезерву Оману. Знову без краваток, держпрапорів, тобто неофіційну, “для галочки”.

6 січня я роблю пряму трансляцію у ФБ, на якій закликаю Президента України не жартувати і негайно повертатися до виконання своїх повноважень. На Близькому Сході небезпечно і це загрожує безпеці України.

Зеленський продовжує свій вояж і ігнорує мій заклик.

7 січня зранку Офіс Зеленського повідомив, що у нього відбулась телефонна розмова із Держсекретарем Помпео. Розмовляли про конфлікт на Близькому Сході. До сих пір не зрозуміло як відбувалась ця розмова, оскільки в Омані у Зеленського не було захищеного зв’язку. Цілком вірогідно, що Іранські спецслужби знали деталі цієї розмови, в якій Україна підтримала США.

ООН і НАТО проводять консультації з приводу конфлікту на Близькому Сході. Україна не цікавиться цими заходами, своїх представників туди не делегує.

8 січня ніч. Іран нападає на військові бази США в Іраку. Американці закривають повітряний простір для своїх цивільних літаків у регіоні.

Для прийняття рішень українською владою щодо цих подій залишалися лічені години!

Відповідно до статті 6 Повітряного Кодексу України Державіаслужба зобов’язана заборонити польоти цивільної авіації у разі наявності небезпеки. Навіть якщо вони не мали повної інформації на ранок 8 січня, її мала наша розвідка та інші спецслужби, вірогідно представники посольств України в регіоні. Вони мали б довести цю інформацію до Президента України. Але той нікого не попередив про свій візит в Оман, не мав захищених ліній зв’язку, вірогідно у ніч трагедії спав у номері свого готелю і взагалі втратив контроль над управлінням державою!

Стаття 102 Конституції України вказує, що Президент є “гарантом державного
суверенітету, територіальної цілісності України, додержання
Конституції України, прав і свобод людини і громадянина”. Для
реалізації цих функцій Президент приймає рішення, які мають силу законодавчих актів, а в разі необхідності – безпосередньо
втручається в критичну ситуацію з метою усунення будь-якої загрози для держави та її громадян.

Цього зроблено не було!!! Президент мав забезпечити скасування рейсів українських літаків в регіоні бойових дій інших держав, коли в повітрі літають ракети. І якщо цього не зробила Державіаслужба, то треба була б пряма президентська дія!

Я вбачаю, що якщо літак був знищений ракетою, або в результаті теракту, то Зеленський знехтував своїми обов’язками Президента України, чим вчинив злочин, службову недбалість із тяжкими наслідками. А це вже підстава для початку процедури імпічменту!!!

Це жах! Думай ТЕ!

Українці шоковані. У Коментарях вони висловлюю своє обурення.

“прокурор хаха хотів сказати я ДИБІЛ”, “Прокурор хаха, мріяти не страшно”, “Ого. Походу у вашому мозку йдуть реальні деструктивні процеси.
Співчуваю всім хто втратив близьких у цій авіакатастрофі.
Собі, як громадянину України, я теж співчуваю, бо якщо колишній нардеп пише такі речі то це значить що в країн реальні проблеми”.


Читайте також:


Залишити коментар: