Ігор Білокуров чи Амруддін? Повернення українця, який зник в Афганістані 30 років тому, під загрозою



Тепер необхідно повторно відібрати зразки для ще одного дослідження. Адже лише результати експертизи зможуть підтвердити чи знайдений в Афганістані Амруддін — зниклий безвісти, 30 років тому, волинянин.

- джерело.

Як повідомили учасники пошукової групи “Пернач”, проблеми з ідентифікацією бioматеріалу виникли через антисанітарні умови, в яких українська команда забирала зразки у липні. Волоски Амруддіна мали порівняти з ДНК Антоніни Білокурової, нібито матері знайденого чоловіка.

Про це повідомляє expres.online.

Необхідно повторно відібрати зразки для ще одного дослідження. Лише результати експертизи зможуть підтвердити, чи знайдений в Афганістані Амруддін – зниклий безвісти 30 років тому любешівчанин.

«Зразки, які ми привезли в Україну, за словами експертів, мають так званий слід. Очевидно, коли відбирали їх, то у когось з нас були масні руки і на бioматеріал наклалася чужа ДHК. На жаль, у місці, де відбирали бioматеріал, у нас не було можливості добре продезінфікувати руки. Там вода взагалі за щастя!

Окрім цього, була сильна спека, тисячі мух, які постійно сідали на нас, словом, повна антисанітарія. Тож усе це вплинуло на якість бiоматеріалів. Зараз шукаємо людину, яка повторно візьме зразки в Амруддіна в Афганістані. Цього разу буде використано спеціальний контейнер, подбаємо щоб була максимальна чистота. На щастя, уже нема такої спеки, тож сподіваємося усе вдасться», – пояснює Олег Чуйко, члeн пошукової групи.

За його словами, справа ця займе близько місяця.

Дізнавшись про це, мати Ігоря Білокурова сказала, що готова прийняти Амруддіна і без експертизи.

Нагадаємо, у березні цього року українські геологи випадково натрапили на афганця, який за типажем аж ніяк не нагадував місцевого. Чоловік сказав, що звуть його Амруддином, і вимовив два слова, “Волинь” та “колодязь”. Він не пам’ятав родичів, ні звідки родом. Відео з ним швидко з’явилося у мережі. І вже невдовзі у кадрах люди впізнали хлопця з Волині. Ветерани Афганістану одразу ж взялись за пошуки зниклого українця.


Читайте також:


Залишити коментар: