Хто не вакцинується від коронавірусу в Польщі, того можуть звільнити з роботи



Все більше роботодавців, особливо у секторах, які найбільше постраждали від обмежень, розглядають можливість запровадження такої вимоги — не лише в процесі набору персоналу, але й щодо тих, хто вже працює.

- джерело.

Простіше кажучи: хто не зробить щеплення, той може втратити роботу і не знайде нової.

Відчайдушні підприємці, що працюють у сферах туризму, громадського харчування, фітнесу, проведення заходів та конференцій, дедалі бурхливіше протестують проти державних обмежень, які паралізують їх діяльність. Однак вони також турбуються про те, як безпечно повернутися до нормального функціонування.

Роботодавці приходять до висновку, що єдиним ефективним способом переконати клієнтів — і відповідні органи та установи, включаючи санепід — це вакцинувати всіх працівників проти COVID-19. Проблема в тому, що щеплення поки доступні для небагатьох, і, перш за все, — не обов’язкові. Однак власники підприємств все частіше задаються питанням, як змусити вакцинувати всіх працівників після наявності достатньої кількості вакцин.

З формальної точки зору роботодавці не мають правової бази, щоб змусити когось робити щеплення проти COVID, оскільки воно, згідно з чинним законодавством, є добровільним. Проте працедавці можуть включити такий пункт у вимоги щодо прийняття на роботу, мотивуючи це тим, що в нинішній ситуації вакцинація проти коронавірусу може розглядатися роботодавцем як ключова вимога задля добробуту та безпеки працівників та їх сімей.


Читайте також:


Залишити коментар: