“Хліб по 150 грн і молоко 170 грн за літр”: У Франківську депутат постачав у лікарню продукти за приголомшливими цінами



Хліб по 150 грн за кілограм, молоко – по 170 грн за літр, а кілограм риби – по 300-400 грн. За такими цінами освітні та медичні заклади на Прикарпатті закуповують продукти, якщо вірити офіційній інформації, яку вони оприлюднюють у системі публічних закупівель ProZorro.

- джерело.

Деякі розпорядники коштів свідомо чи несвідомо вносять у ProZorro дані, які викликають щонайменше подив і нерозуміння. “Антикорупційна платформа” знайшла кілька доволі цікавих закупівель, де продукти харчування та бензин закуповували за “космічними” цінами.

Йдеться про закупівлі за прямими договорами. Нагадаємо, закон дозволяє не проводити конкурсні закупівлі з аукціонами, якщо вартість товарів та послуг не перевищує 200 тис. грн, а робіт – 1,5 млн грн.

До прикладу, минулого року Галицька центральна районна лікарня купувала хліб за ціною 150 гривень за кілограм.

Лікарня уклала договір з підприємцем Іваськівим Андрієм Степановичем на 150 000 гривень на закупівлю 1000 кг хліба (це одна буханка добротного хліба).

Проте, за даними Єдиного веб-порталу використання публічних коштів E-data, за цим договором лікарня заплатила постачальнику більше, ніж відзвітувала у ProZorro, а саме 199 тис. грн.

“Швидше за все, замовник уклав додаткову угоду з підприємцем і збільшив вартість договору. Проте не відобразив ці зміни на ProZorro“, – коментує аналітик “Антикорупційної платформи” Остап Бринський.

За зверненням “Антикорупційної платформи” Управління захисту економіки в Івано-Франківській області порушило кримінальне провадження і перевіряє, наскільки законно закуповувався хліб у Галицькій ЦРЛ минулого року.

Тут також варто додати, що вищезгаданий підприємець є депутатом Івано-Франківської обласної ради.

У рідному місті Бурштин та Галицькому районі Андрій Іваськів всім відомий, як керівника хлібопекарні «Щедрий коровай», яка постачає хлібобулочні вироби по всій області.

Крім того, найбагатшим депутатом Івано-Франківської обласної ради, за офіційним рівнем доходів у 2016 році став саме Андрій Іваськів. Дохід депутата склав понад 5,5 млн грн, ще майже мільйон заробила дружина підприємницькою діяльністю.


Читайте також:


Залишити коментар: