“Гривня йде на канікули”: що буде з доларом після Нового року



В Україні банкіри вважають, що після новорічних і різдвяних свят курс долара може знову повернутися до падіння.

“Гривня йде на новорічні фінансові канікули на позначці 23,69 грн/$, що відповідає номінальній ревальвації за підсумками року на 14,5%. При збереженні попиту на ОВДП з боку нерезидентів курс може не тільки стабілізуватися, але і почати зміцнюватись”, – заявив директор казначейства банку “Кредит Дніпро” Олег Курінний..

- джерело.

За його словами, зміна тренда зміцнення гривні на її стрімке ослаблення сталася під впливом цейтноту учасників ринку в зв’язку з нестандартним робочим тижнем, який закінчує фінансовий рік, а також зі стартом різдвяних канікул у Європі і США.

“Рекордний денний викуп валюти регулятором в обсязі $700 млн у четвер і курсовий розворот були сприйняті ринком як сигнал до нагнітання ажіотажу: готівковий ринок різко підвищив котирування долара і збільшив спред, що в поєднанні з періодом відшкодувань ПДВ і фіналізацією учасниками ринку річних фінансових розрахунків мало ефект пружини, що розтиснулася. У результаті котирування долара пішли в ріст, що підігріваються спекулятивною активністю”, – зазначив Курінний.


Читайте також:


Залишити коментар: