Гряде Майдан? У Росії стартували найскандальніші вибори: всі деталі



У Росії в неділю, 8 вересня, стартував єдиний день голосування. Вибори різного рівня проходять у всіх 85 регіонах країни.

- джерело.

За підсумками волевиявлення громадян повинні бути обрані регіональні та місцеві органи влади, а також заміщені вакантні мандати депутатів Держдуми у чотирьох одномандатних округах.

При цьому найбільша увага прикута до Москви – в столиці вибирають депутатів Мосміськдуми, а також до Петербургу, де жителі голосують за губернатора.

Як зазначає “Русская служба ВВС”, московська виборча кампанія відзначилася масовими вуличними протестами через недопуск до виборів опозиції. У Петербурзі основний конкурент т.в.о. голови міста зняв кандидатуру за тиждень до дня голосування.

8:25 – Цьогоріч будуть обиратися глави 16 регіонів РФ. У 13 регіонах виберуть регіональні парламенти, у чотирьох виборчих округах відбудуться довибори депутатів Держдуми.

8:00 – У Росії відкрилися виборчі дільниці.

Акції протесту в Москві почалися після того, як міська виборча комісія відмовилася реєструвати кандидатами на вибори в Мосміськдуму 18 незалежних кандидатів, в тому числі соратників опозиціонера Олексія Навального.

У суботу, 27 липня, в Москві зібрався мирний мітинг. Силовики жорстко розігнали учасників акції: людей штовхали і били кийками, заламували руки, тягали по асфальту.

У Раді Європи засудили Росію за масові затримання та жорстокий розгін мітингу.

МЗС України назвало Росію країною-вигнанцем за насильство над учасниками мирного протесту.

Нові мітинги проти політичних репресій пройшли в Москві в суботу, 31 серпня.

За підсумками протестів були затримані співробітники організації “Фонд боротьби з корупцією” Любов Соболь і Микола Ляскін, а також журналіст “Новой газеты” Ілля Азар.


Читайте також:


Залишити коментар: