“Грошима тисячу віддавати не будуть”: у Зеленського розповіли про деталі виплат вакцинованим



У понеділок, 15 листопада, Володимир Зеленський пообіцяв вакцинованим українцям тисячу гривень. Щоправда, витратити ці гроші можна буде лише на певний перелік послуг.

- джерело.

Тисяча Зеленського за щеплення від коронавірусу - як їх платитимуть нові подробиці - фото 1


Детальніше про бонус для щеплених двома дозами від COVID-19 розповів прессекретар президента Сергій Нікіфоров у коментарі “Українській правді”

Нікіфоров зазначає, що рішення ухвалили, щоб підтримати бізнес. Влада дає гроші не підприємцям, а їх потенційним клієнтам. Таким чином “одним пострілом убивають двох зайців”. Люди мають стимул вакцинуватися, а бізнес може заробити.

Прессекретар Зеленського наголошує, що обіцяна тисяча – не “живі” гроші. Отже, їх не можна буде витратити на горілку, цигарки чи інші забаганки.

Як саме виглядатиме бонус для вакцинованих, поки що невідомо. Імовірно, його нададуть у вигляді сертифікату, цифрового ваучера чи депозиту. Витратити тисячу можна буде на певний список послуг.

У Зеленського уточнили, що цей список сформували з урахуванням того, які сфери найбільше постраждали від карантину. Поки що озвучили, що за тисячу від держави можна буде відвідати спортивні та культурні заходи (театри, концерти, кіно, книги). Також можна купити квиток для поїздки Україною. В межах 1 тисячі гривень можна обрати кілька послуг.

Запуск програми заплановано на 19 грудня.


Читайте також:


Залишити коментар: