“Гроші на особистих рахунках дітей”: Зеленський у Раді зробив низку обіцянок



Президент України Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді із щорічним посланням народним депутатам.

- джерело.

Зеленський виступив у Раді 1 грудня – що пообіцяв президент - фото 1


Відео звернення Зеленського транслювали у Youtube

Економічний паспорт
У ході промови він розповів, на що витратить гроші від використання українських надр. Нагадаємо, 30 листопада нардепи ухвалили “ресурсний” законопроект 5600. Зеленський заявив, що кошти спрямують на освіту дітей. Неповнолітні українці зможуть збирати ці гроші на персональних рахунках.

Зеленський заявив, що до 10 грудня він внесе до Верховної Ради законопроект про економічний паспорт українця. Після досягнення повноліття діти зможуть витратити накопичені кошти на здобуття освіти. Зеленський наголосив, що йдеться про виші України.

Квартири для ветеранів
Під час виступу Зеленського пролунала обіцянка для ветеранів АТО та ООС. Президент заявив, що у 2022 році всі ветерани, які стоять у черзі на житло від держави, отримають квартири.

Після того, як квартири отримають ветерани, такий же процес мають намір розпочати для всіх військовослужбовців.

Зеленський наголосив, що у 2022 році на сектор оборони та безпеки виділять понад 320 млрд гривень, тоді як у 2018 році фінансування становило 191,7 млрд.

Кредити “Українська мрія”
Для чесних платників податків готують програму кредитування під 5%. Кредити видаватимуть для купівлі нерухомості, електромобілів, на освіту та зміну професії.

Нові дороги
Зеленський заявив, що вже збудували 13 тисяч кілометрів доріг. Протягом наступних двох років дорожні роботи продовжать. Планують збудувати 15 тисяч км автошляхів “і ні кілометром менше”. Також продовжують будувати мости та мостові переходи. У планах ще 810 споруд.

У рамках “Великого будівництва” вже оновили 560 мостів та мостових переходів.

Реконструкція лікарень та розвиток спорту
У 2022 році планують провести реконструкцію 48 обласних багатопрофільних лікарень для дітей та дорослі. Також відремонтують 24 реабілітаційні центри для ветеранів.

Зеленський зазначив, що вже провели ремонт 600 сільських амбулаторій та 200 приймальних відділень.

У планах збудувати 9 тисяч спортивних майданчиків, 19 льодових арен, палаци спорту. У рамках програми “Здорова Україна” вже збудовано 600 активних парків, 900 спортивних майданчиків, 193 стадіони, 25 басейнів.

Зарплати медикам та вчителям
Зеленський заявив про підвищення зарплат лікарів із 1 січня. Мінімальна зарплата лікаря становитиме 20 тисяч гривень, а середня – 24 тисячі.

Раніше Віктор Ляшко заявляв, що середній медичний персонал отримуватиме щонайменше 13 500 грн.

Зеленський також висловив сподівання, що у наступному зверненні він зможе порадувати вчителів таким самим стрімким зростанням зарплат.

Множинне громадянство
Українській діаспорі, яка проживає в країнах ЄС, США та Канади, планують надати можливість множинного громадянства. Зеленський вважає, що діаспора в усьому світі має почуватися не просто “людьми українського походження, а українського громадянства”.

Законопроект буде внесено на розгляд Верховної Ради сьогодні.


Читайте також:


Залишити коментар: