“Грошей може просто не вистачити”: Українським пенсіонерам повідомили погану новину. Залишаться без надбавок



Військові пенсіонери після оптимізації виплат більше не зможуть відсудити собі надбавки.

- джерело.

Про це йдеться у матеріалі “Страни“.

Автор статті зазначає, що в Україні хочуть “оптимізувати” різні пенсійні надбавки і доплати, і частину з них – скасувати. Військових пенсіонерів планують загнати в спеціальний реєстр, де буде міститися інформація про грошове забезпечення та сплати страхових внесків, що дозволить “змінити механізм розрахунку пенсій”.

Як відомо військові пенсії (екс-силовики, включаючи Нацгвардію, СБУ, поліцію) виплачуються не тільки з ПФ. З Фонду беруть тільки мінімальну пенсію, а решту “доповідають” з держбюджету.

Це в свою чергу дозволяє військовим пенсіонерами домагатися через суди надбавок. За словами пенсіонера системи МВС Ігоря Сухаря з Тернополя, реально відсудити надбавки до 50%, а то і більше, оскарживши в судовому порядку заниження деяких коефіцієнтів, цим люди активно користуються.

Зараз силовиків планують внести в загальний пенсійний реєстру, вказавши інформацію про грошове забезпечення та сплату ними страхових внесків. Це дозволить фактично нараховувати військовим пенсії за загальною схемою (зараз у них – своя формула (крім посадового окладу враховується звання, є маса підвищувальних коефіцієнтів за оперативну роботу, премії). Якщо військових все-таки включать в загальну пенсійну систему, такої можливості у них може і не бути.

За словами аналітика інституту Grouford Олексія Куща, така “оптимізація” пенсійних доплат допоможе державі вирішити проблему наростаючого дефіциту коштів на їх оплату:

“Для Пенсійного фонду та пенсійних грошей зараз – найбільш небезпечний період. В останні роки дефіцит ПФ пригальмували, так як сильно підтяглися зарплати, вони росли більш активно, ніж інфляція. А разом з ними росли і надходження ЄСВ. Але вже зараз ситуація змінюється, а в наступному році зарплати і зовсім можуть заморозити, так як підприємства переживають не найкращі часи. Але інфляція при цьому нікуди не дінеться, тобто, індексувати пенсії та доплати до них доведеться. А так як зарплати перестануть зростати, розраховувати на збільшення ЄСВ не доводиться. Виходить, що грошей пенсіонерам може і не вистачити”, – резюмував Кущ.


Читайте також:


Залишити коментар: