«Готовий позиватися». Коломойський розлючений появою свого прізвища в указі про позбавлення громадянства — джерела НВ



Версія про те, що мільярдер Ігор Коломойський з’явився в списку осіб, позбавлених українського громадянства, за домовленістю з Банковою, не витримує критики, стверджують співрозмовники НВ.

Пише - джерело.

Про це йдеться у статті НВ Позбавлені паспорта. Чому Зеленський може відібрати громадянство у Коломойського, Корбана і навіть Рабіновича?

Формальною причиною може бути наявність у Коломойського громадянства інших країн. Він сам визнавав, що має паспорти України, Ізраїлю та Кіпру.

Утім, зараз олігарх розлючений появою свого прізвища в президентському указі. Спілкуючись зі своїм бізнес-оточенням, він заявив, що «це так не залишить і готовий позиватися». «Він не розуміє, що це взагалі означає», — пояснив НВ його реакцію один із найвпливовіших дніпрян на умовах анонімності.

Отже, припущення, що Коломойський, який колись вважався мало не політичним татом Володимира Зеленського, з’явився в списку за домовленістю з Банковою, не витримує жодної критики, стверджується у статті.

Джерело в команді Зеленського пояснило НВ, що засновник групи Приват, який перебуває під американськими санкціями, останнім часом майже безвилазно сидить у єврейському центрі Менора, що в центрі Дніпра, ховаючись від російських обстрілів. Начебто Коломойський відійшов від справ — як бізнесових, так і суспільно-політичних.

Олександр Леменов, засновник громадської організації StateWatch, сказав НВ, що можливе припинення громадянства Коломойського може ґрунтуватися на спробах Банкової уберегтися від частини позовів мільярдера в іноземних судах щодо денаціоналізації Приватбанку, в яких йому буває вигідно вказувати наявність українського паспорта.

А ось реєстру олігархів Коломойському, навіть без національного громадянства, вочевидь не уникнути. За словами секретаря Ради безпеки Олексія Данилова, у цьому реєстрі цілком можуть бути присутні і іноземці, які мають бізнес в Україні.

На думку експерта Будинку демократії Анатолія Октисюка, позбавляючи Коломойського громадянства України, Банкова може «штовхнути» його «до ями з розслідуванням», яке ведуть проти того американські спецслужби.

21 липня народний депутат Сергій Власенко опублікував у Facebook нібито копію указу президента Володимира Зеленського про позбавлення 10 осіб громадянства України. Згідно з цим документом, до списку увійшли народний депутат від Слуги народу Ігор Васильківський, керівник тероборони Дніпропетровської області Геннадій Корбан, представник забороненої ОПЗЖ Вадим Рабінович та бізнесмен Ігор Коломойський. Підпису глави держави під указом не було.

В Офісі президента не коментували цієї інформації. На документі стоїть дата 18 липня, але на сайті президента такого указу немає. Це може пояснюватись тим, що документ є таємним і не підлягає публікації.

22 липня одного з фігурантів списку, Корбана, не пустили в Україну після поїздки в Європу, прикордонники вилучили його український паспорт.


Читайте також:


Залишити коментар: