Глава УГКЦ в Італії провів зустріч із українськими студентами



Зустріч Блаженнішого Святослава з українськими студентами Папської грецької колегії є знаком уваги УГКЦ до виховання сучасних і майбутніх душпастирів.

- джерело.

У Римі Блаженніший Святослав відвідав студентів із України, котрі проживають та навчаються в Папській грецькій колегії.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Під час розмови з українськими студентами, владика поцікавився їхнім навчанням і наголосив на значенні духовної й інтелектуальної формації семінаристів і священиків у душпастирському служінні УГКЦ. Було також обговорено задум вшанування пам’яті блаженних священномучеників, колишніх студентів Грецької колегії, для їхньої прослави та популяризації подвижництва часів переслідування УГКЦ.

Зустріч Блаженнішого Святослава з українськими студентами Папської грецької колегії є знаком уваги УГКЦ до виховання сучасних і майбутніх душпастирів. Попереднього разу глава УГКЦ зустрівся зі студентами Української папської колегії святого Йосафата.

Історична довідка

Папську грецьку колегію святого Атанасія в Римі заснував Папа Григорій XIII 3 листопада 1576-го для студентів Східних католицьких церков. У стінах цієї колегії навчалися провідні церковні діячі Київської унійної митрополії, серед них митрополити Йосиф Велямин Рутський, Рафаїл Корсак, Гавриїл Коленда й ін. Пізніше серед знаменитих вихідців із Галичини вчилися: митрополит Галицький Сильвестр, кардинал Сембратович та легендарний літургіст, о. прелат Ізидор Дольницький. А завершують історію у ХХ столітті українські студенти, серед котрих — чотири блаженні священномученики: єп. Миколай Чарнецький, єп. Йосафат Коциловський, о. Омелян Ковч та о. Микола Конрад.

Зараз у стінах Грецької колегії, разом із іншими студентами Східних католицьких церков, навчаються також дев’ятеро студентів УГКЦ — з України, США, Великої Британії та Греції.


Читайте також:


Залишити коментар: