Газ за борги відрізали й залишили замерзати 88-річну бабусю



Облгаз переконаний, що непричетний до цього відключення, але громадські активісти стверджують, що пенсіонерка стала жертвою “схеми” газовиків

Днями 88-річній Ніні Харченко з Чернігівщини відрізала газопостачання за сумнівний борг у платіжці. Про це розповіли в ефірі ток-шоу “Країна” на 5 каналі.

- джерело.

Пенсіонерка змушена взимку мерзнути в нетопленій хаті й спати одягненою. Аби хоч якось зігрітися, літня жінка надягає хустку, шапку на штучному хутрі, пальто й вкривається кількома ковдрами.

Запевняє, що від газопостачання моли відключити через борг у платіжці – понад тисячу гривень. А от звідки він узявся, бабуся сказати не може, адже справно платить щомісяця за використані кубометри газу.

Мало того, головний інженер АТ “Чернігівгаз” Євген Денисенко, до якого звернулася спочатку донька потерпілої, а потім і журналісти. “відхрестився” від цієї історії й сказав, що за адресою проживання Ніни Харченко

відключення від газу не проводили.

“Маємо справу з типовою схемою шантажу. До людини вриваються начебто невідомі, перекривають газ і тікають. Викликає поліцію, вона розводить руками. Далі споживач звертається до облагазу, а там відповідають, що це не вони., але можуть за певну суму підключити цей газ”, – прокоментувала ситуацію координаторка житлово-комунальних та енергетичних програм ГМ “ОПОРА” Тетяна Бойко.

Експертка додала, що Ніна Харченко – не перша українка, яка стала жертвою “схеми” газовиків. З подібними випадками громадські активісти вже стикалися від початку цього опалювального сезону.

Як ми писали раніше, новопризначений міністр енергетики Юрій Вітренко за інформацією народних депутатів, планує почати свою каденцію з того, що підвищить тарифи для населення.


Читайте також:


Залишити коментар: