Екс-чоловіка Подкопаєвої завербувала ФСБ, аби він створив проросійську партію (відео)



За повідомленням СБУ, зокрема, Олега Валендюка, голови управління СБУ Києва та області, Тимофій Нагорний, екс-чоловік Лілії Подкопаєвої, бізнесмен та громадський діяч, повинен був створити політсилу на території України, яка б просувала інтереси російського агресора.

- джерело.

«Нагорний співпрацював з кураторами ФСБ, що поставили перед громадським діячом завдання: створити та розвивати політичну силу, яка б служила інструментом просування зовнішньополітичних інтересів Росії. А також дестабілізувала ситуацію в Україні», – сказав Валендюк.

Так, у наступних виборах створена політсила мала б брати активну участь, зокрема, зробити усе можливе, щоб перешкодити Україні вступити в ЄС і НАТО, та порушити питання про надання російській мові статусу державної.

Нагадаємо, Тимофію Нагорному Служба безпеки України запідозрила в державній зраді. Другого жовтня 2018 правоохоронці затримали Тимофія Нагорного у Києві у межах кримінального провадження за ознаками державної зради та шахрайства, тобто злочинів передбачених ст. 111 та 190 Кримінального кодексу України.

Наступного дня Нагорному було повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 2. ст. 15, ч. 4. ст. 190 Кримінального кодексу України. Згодом Нагорному було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, підозрюваному надано можливість внесення застави в розмірі 528,6 тис. грн. За твердженням СБУ, Нагорного завербувала російська Федеральна служба безпеки. Про це свідчать відеозаписи, продемонстровані українськими правоохоронцями, що демонструють зізнання бізнесмена про його затримання та вербування в Москві.


Читайте також:


Залишити коментар: