Економимо як можемо: Кабмін скасував деякі субсидії. Чого чекати далі



На ринку практично відсутні стимули до модернізації мереж.

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища скасував субсидування втрат в електричних мережах. Як йдеться на сайті відомства, це допоможе стабілізувати ситуацію на ринку енергетики в Україні.

- джерело.

Відповідну постанову “Про внесення змін до Положення про покладання спеціальних обов’язків учасників ринку електричної енергії для забезпечення суспільних інтересів в процесі функціонування ринку електричної енергії” Кабмін прийняв на засіданні 9 листопада.

“Субсидування втрат електроенергії в мережах призвело до того, що фактично на ринку відсутні стимули до модернізації мереж і, відповідно, зменшення втрат. Скасування субсидування призведе до зменшення витрат ДП” Гарантований покупець “, а відповідно – до отримання більше для компенсації різниці в тарифі для населення і буде стимулювати зменшення втрат в електричних мережах “, – йдеться в повідомленні на сайті Мінекоенерго.

У міністерстві додали, що цей крок є ключовим елементом стабілізації ринку відновлюваної енергетики на наступний рік і може мати найбільший фінансовий ефект.

Нагадаємо, в Києві заборгованість за електроенергію досягла 120 млн грн. Боржників попередили про відключення у разі несплати за світло.


Читайте також:


Залишити коментар: