“Дивна причина для розлучення”!-нічого не могла пояснити, тому що було соромно



Минуло вже три місяці після розлучення, а мої батьки й досі зі мною не спілкуються, вважаючи мене дурепою, яка з сварливої ​​вдачі і власної дурості втратила чудового чоловіка. Засуджують мене і подруги та ще вмовляють мене повернутися, поки не пізно, поки чоловік, вже колишній, мене ще може прийняти.

- джерело.

А я ​​тримаюся з високо піднятою головою, демонструючи впевненість у правильності свого рішення, і плачу ночами, тому що до сих пір люблю його. І ще тому, що шкодую, через розлучення, і в той же час розумію, що жити далі я все одно б не змогла.

Коли я познайомила Андрія зі своїми батьками, вони від нього були в захваті. Його і, правда, не можна не любити, такий він веселий, добрий, красивий і привабливий. Він жартував, був ніжний зі мною, шанобливо і уважно звертався до батьків, і питання з весіллям було вирішено швидко і з повним схваленням всієї моєї рідні. А якщо взяти до уваги, що у Андрія була квартира, машина, гарна і високооплачувана робота, то самі розумієте – не чоловік, а принц з дівочих снів.

Я закохалася в нього до нестями. Власне, я і зараз його продовжую любити і весь час перебираю в пам’яті ті щасливі дні, коли ще виправдовувала кожен його вчинок, коли мені в голову не могло прийти, що Андрій здатний обманювати. Причому, робив це так само легко і чарівно, як і все інше.

Почалося-то все з дрібниць, то він щось пообіцяв і не зробив, то натрапляла на невідповідності в його словах, то в одних і тих же епізодах в його оповіданнях фігурували різні люди, наприклад, говорив, що у відрядження їздив з одними людьми , а потім проговорювався, що там були зовсім інші. Або ми приходимо в кафе, він озирається, каже, що ніколи тут не був, а його впізнає офіціант, який уточнює чи подати йому те ж саме блюдо. Або фільм, який він ніколи не бачив, але потім розповідає його зміст і в деталях окремі епізоди.

І я стала вказувати чоловікові на всі випадки його брехні. Задавала уточнюючі питання, порівнювала його ж слова, підкреслювала невідповідності. Він злився, намагався щось пояснити, ображався на мене, вважаючи, що я чіпляюся. А я не чіплялася – я перестала йому вірити. Якщо раніше мені в голову не могло б прийти – поставити під сумнів його слова, то тепер під сумнів ставилося все.

І, в першу чергу, я стала сумніватися в його вірності, хоча, начебто, у мене не було ніяких для того підстав. Але тепер, дзвонить, що затримується на роботі … А так на роботі? Може, він з кимось і десь гуляє? Відрядження … А чи не поїздка це з коханкою?

Коли ми збиралися поїхати у відпустку, напередодні ввечері я вирішила з’їздити в бабусину квартиру. Чоловікові про це не сказала. Коли я приїхала туди і відкрила двері, то виявила там чужих людей. Вони з обуренням поставилися до мого приходу. Виявляється, чоловік здав їм квартиру на час нашої відпустки і взяв гроші вперед.

Марно було ставити йому запитання і повторювати – «ти ж обіцяв!» У відпустку я не поїхала, повернула квартирантам гроші, насилу виселила їх, а потім поміняла двері в квартирі. Чоловік не виправдовувався. Більш того, він вів себе, як ображена невинність – типу, хотів, як краще, зайві гроші не завадили б, а обдурив, бо думав, що я не дізнаюсь.

Розлучалися ми довго, хоча у нас не було дітей, і можна було б зробити це через РАГС. Але Андрій протягнув мене через кілька засідань суду, де, піддавшись його чарівності, суддя вмовляла мене подумати і не руйнувати сім’ю. «Дивна причина для розлучення!» – говорила вона, а я нічого не могла пояснити, тому що мені було соромно, і тільки твердила, що не зійшлися характерами.

Зрештою, нас розлучили, і я тепер живу одна в бабусиній квартирі. Грошей мені достатньо – я завжди добре заробляла. Дах над головою є, я здорова, молода, дуже добре виглядаю. Але так болить душа від самотності і від того, що все так вийшло. Я весь час перебираю в пам’яті ті щасливі дні, коли я була наївною дурепою і дивилася в рот своєму чоловікові, ні крапельки не сумніваючись в кожному його слові. І розумію, що в глибині душі продовжую любити його, але розумію і те, що жити з ним не зможу.

Напевно, з часом це пройде, але зараз так боляче і прикро. І я не знаю, що зробити, щоб не було так сумно і самотньо


Читайте також:


Залишити коментар: