Друзі Садового збираються будувати готель на комунальній землі в центрі Львова, – активістка



Соратники міського голови Львова Андрія Садового за його сприяння збираються звести готель на комунальній землі в центрі Львова. Черговий бізнес-проект хочуть побудувати на місці парковки на вулиці Вороного.

Соратники міського голови Львова Андрія Садового за його сприяння збираються звести готель на комунальній землі в центрі Львова. Черговий бізнес-проект хочуть побудувати на місці парковки на вулиці Вороного.

- " rel="nofollow noopener noreferrer" target="_blank">джерело.

Про це у прямому ефірі “Народного толк-шоу” розповіла мешканка вулиці Вороного Юлія Старчак.

“Історія триває вже близько трьох років. Ми, місцеві мешканці, намагаємося це заблокувати і перевести в правове поле. Приватний підприємець хоче збудувати собі там готель. А при цьому земля, на якій він хоче зробити це – перебуває у комунальній власності міста! Тобто за землю ніхто не платить грошей, її не продають з аукціону – просто хочуть передати безоплатно під будівництво готелю!” – зазначила львів’янка.

Юлія Старчак наголосила, що мешканці вулиці виступають проти цього будівництва з кількох причин:

“По-перше, це історичне середовище, через дорогу – зона ЮНЕСКО. По-друге, чи буде це вписуватись в середовище? Навіть пані Онищенко-Швець (начальник управління історичного середовища ЛМР, – ред.) на містобудівній раді казала, що навряд. По-третє, чи є в цьому інтерес громади? Чи потрібен нам новий готель? Напевно, що ні”.

“Сьогодні ми перебуваємо вже в трьох судах і йдемо в четвертий. Міська рада на чолі з Андрієм Івановичем зірвали громадські слухання, про які ми просили. Ми хотіли створення погоджувальної комісії, на якій можна було б дійти компромісу між забудовником, міською владою і мешканцями. Але чиновники, які за це відповідальні, цю комісію так і не створили. Ми бачимо, що лобіюються інтереси друзів Андрія Івановича і повністю інгноруються інтереси мешканців міста. Наскількя я розумію, на жаль, така ситуація відбувається не лише на нашій вулиці”, – додала Юлія Старчак.

Нагадаємо, готель на вулиці Вороного будуватиме ТзОВ «Ательєр», тобто близькі до Андрія Садового бізнесмени – Назар Купибіда та Лев Підлісецький (екс-депутат ВР від «Самопомочі»).


Читайте також:


Залишити коментар: