Дружина Порошенка зважилась на відчайдушний крок. Звинуватила Зеленського



Голова Українського культурного фонду Марина Порошенко написала заяву про дострокове припинення повноважень у фонді.

Щодо мотивів цього рішення, зазначається, що таким чином вона хоче запобігти тиску з боку чинної влади на членів команди УКФ. Марина Порошенко повідомляє, що кілька днів тому від міністра культури молоді і спорту на наглядову раду УКФ надійшла “пропозиція” достроково припинити її повноваження як голови наглядової ради.

- джерело.

Марина Порошенко вважає, що цей крок ініційовано Офісом Зеленського і “про культуру в цій ситуації там явно не думали”.

Марина Порошенко підкреслює, що за її головування “фонд відбувся і став дієвою інституцією й ефективним інститутом розвитку української культури”, але, очевидно, нову владу не влаштовує саме її кандидатура.

“Претензія до мене одна – моє прізвище. Я ношу його понад тридцять років і пишаюся ним. Воно увійшло в історію України, і ніхто – ні нинішній президент, ні міністр культури, – викреслити його не зможе. Тож прізвище міняти не збираюсь. І боротися за посаду – також не буду. Я маю честь!”.

Порошенко подякувала команді і підтвердила, що й надалі буде займатися благодійною діяльністю, інклюзивною освітою, культурними і мистецькими проектами.

В свою чергу, Українці вважають, що це сталось не через “тиск” і не через прізвище.

Адже нещодавно сім’я екс-президента України Петра Порошенка знову потрапила в епіцентр скандалу. Зокрема, авторитетне європейське видання «Luxembourg Herald» опублікувало журналістське розслідування «PRESIDENT POROSHENKO’S WIFE IS INVOLVED IN LOOTING MONEY FOR NEEDY CHILDREN», в якому йдеться про те, що Марина Порошенко, дружина Президента України Петра Порошенка, може бути причетна до розкрадання грошових коштів міжнародної гуманітарної допомоги, одержуваної Україною від країн Європи і США для потреб дітей з обмеженими можливостями.

«Мова йде і про кошти, виділені на підтримку дітей з обмеженими можливостями з Міжнародним Фондом „Відродження“ Джорджа Сороса, який виділяє на ці програми десятки, а то й сотні мільйонів доларів. Механізм „освоєння грошей“ досить простий: у різних регіонах України реєструються благодійні організації, на рахунки яких надходять різні пожертвування, основу яких становлять гроші міжнародних благодійних організацій, різних національних волонтерських організацій та пожертви окремих громадян», — пише «Luxembourg Herald».

«Ця діяльність перебуває під патронатом Марини Порошенко, яка особисто „курирує“ процес надходження коштів на рахунки фондів і бере активну участь в акціях цих фондів. При цьому, за залучення грошей у фейкові фонди від міжнародних організацій відповідає заступник глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко. Після презентації програм допомоги“ для ЗМІ, гроші з фондів виводяться на рахунки фірм, у т. ч. і офшорних компаній, а самі фонди закриваються. Один з керівників Мін’юсту передав журналістам пакет документів про діяльність БФ „Сильна Країна“, керівником якої є Горобчук Олександр Васильович. Ця людина швидше за все є підставною особою, оскільки за даними Пенсійного фонду України є безробітним з 2011 року», — зазначають європейські журналісти.

«Протягом 2016 року Марина Порошенко неодноразово брала участь у благодійних акціях, що проводяться даними благодійним фондом „Сильна Країна“. Тільки в 2016 році, в рамках діяльності БФ „Сильна Країна“ були допущені багатомільйонні розтрати, велика частина яких використана не за призначенням», — пишуть журналісти.


Читайте також:


Залишити коментар: