Другий Чорнобиль: російська атомна станція перетворилася на “скриньку Пандори”



“Ремонт” триває

- джерело.

У Російській Федерації в Свердловській області на Бєлоярській атомної станції відбувається щось серйозне.

Не виключено, що через проблеми можливе зведення саркофага, як над українською атомною станицією у Чорнобилі. Повідомляється, що у разі аварії зони відчуження можуть з’явитися навіть у Польщі та Німеччині.

Російський економіст Владислав Іноземцев заявив, що в грудні 2017 року, після 12 місяців роботи, новий четвертий блок АЕС відправили на плановий ремонт, який повинен був закінчитися в січні, але продовжується до цих пір.

“З середини лютого на плановий ремонт відправлений третій блок електростанції. Отже, зараз Белоярская АЕС електрика зовсім не виробляє”, – написав він.

На даний момент четвертий блок Бєлоярській АЕС не можуть запустити, тому що запуск реактора блокує автоматика. Найімовірніше, за словами економіста, проблема в неправильному завантаженні Твелів (паливних елементів. — ред.) або неякісному паливі.

За його словами, в даній ситуації є чотири варіанти для вирішення виниклої проблеми.

“1. Після деякої спроби автоматика не заблокує запуск. Все буде добре, реактор буде працювати в штатному режимі.

2.Відправити людей в активну зону для перевантаження палива. На це ніхто не погоджується. В активній зоні рівень радіації такий, що тривалість життя складе кілька хвилин.

3. Реактор запустити не вдасться. В цьому випадку доведеться будувати саркофаг, аналогічний саркофагу над четвертим блоком Чорнобильської АЕС.

4. Заблокувати автоматику і запустити реактор. 1986 року на четвертому блоці Чорнобильської АЕС і саме це було зроблено. Але на БАЭС реактор могутніше і використовується плутоній. У разі вибуху зони відчуження можуть з’явитися навіть у Польщі та Німеччині. Поки все рухається по третьому варіанту”, – пояснив Іноземцев.

Як повідомляв портал “Знай.uа” на планеті існує дуже небагато місць, які породили б стільки чуток і легенд, як Чорнобильська зона відчуження.


Читайте також:


Залишити коментар: