Довічне позбавлення прав та обов’язковий техогляд: влада готує водіям жорсткі правила



Влада готує водіям жорсткіші вимоги щодо дотримання правил дорожнього руху. Відновлюють обов’язковий техогляд транспортних засобів, а також на шляхах з’являться “розумні” камери із високою розподільчою здатністю та розпізнаванням облич. Крім того, до найбільш злісних порушників мають намір застосовувати довічне позбавлення водійських прав.

- джерело.



Усі ці новації мають увійти в побут водіїв із 2022 року. Отже, з наступного року відновляться деякі колишні норми та з’являться нові засоби контролю і покарання.

Повернуть обов’язковий техогляд
Його мають намір повернути з вересня 2022 року. Його муситимуть проходити як власники легкових автомобілів, так і власники вантажівок, а також власники причепів. Законопроект лише розробляють, але швидше за все, перший техогляд після реєстрації нової автівки треба буде пройти через 4 роки, а згодом його слід буде проходити раз на два роки.

Ймовірно, що автомобілі, зареєстровані в непарних роках, проходитимуть техогляд також у непарні роки. А ті, що зареєстровані в парні роки – навпаки.

На дорогах з’являться “розумні” камери
Теперішні камери здатні фіксувати перевищення швидкості руху, а нові зможуть розпізнавати й “фільтрувати” також інші порушення. До прикладу, проїзд на заборонений сигнал світлофору, виїзд на смугу громадського транспорту, а також виїзд на зустрічну смугу – там, де це не можна робити.

Поява комплексів із функцією розпізнавання обличчя
Така перспектива комусь може здатись віддаленою. Але насправді це не так. Обладнання для доріг, яке розпізнаватиме обличчя, вже замовлено. Про це свідчать дані на сайті “Прозорро”. Перші такі комплекси мають намір закупити вже до кінця поточного року.

Довічне позбавлення водійських прав
Особливо злісних порушників позбавлятимуть прав на водіння довічно. Авторка відповідного законопроекту депутатка Юлія Світлична пояснює таку жорстку норму “непоодинокими випадками масштабних ДТП в усій країні”.

Так можуть покарати того, хто був не раз впійманий на злісному порушенні правил, тобто на систематичних порушеннях. На думку авторки законопроекту, це допоможе знизити смертність на дорогах.


Читайте також:


Залишити коментар: