“Долар несеться за червону межу, ситуація в обмінниках вразить українців”: експерти сказали, якими будуть податки і курс валют



Фахівці уважно стежать за станом справ у обмінниках, фіксуючи кожну подробиці, і на основі своїх спостережань ооблять висновки про те, що насувається неминуче подорожчання долара. Повернення старих податків та інші обставини можуть спричинити таку ситуацію, коли зрештою долар перетне червону межу.

- джерело.

Як інформує “Апостроф”, утравні курс долара на готівковому ринку, ймовірно, буде підвищуватися.

Про це повідомив начальник аналітичного відділу Sense Bank Олексій Блінов.

На його думку, це пов’язано з очікуваннями бізнесу щодо повернення довоєнних податків у липні.

Крім того, фіксований курс продажу валюти у межах інтервенцій НБУ (36,93 грн/$) є потужною лінією опори для готівкової гривні.

“У зв’язку з планованим відновленням довоєнної системи оподаткування пального з 1 липня вже через місяць очікується ажіотажний імпорт пального в Україну “за старими цінами”. Це частково перенесеться і на додатковий попит у готівковому сегменті. Тому у травні готівкова іноземна валюта, швидше за все, буде дорожчою, ніж наразі”, – вважає експерт.

При цьому він зазначає, що в результаті зміцнення готівкової гривні попит на валютні “тримісячні” депозити в березні знизився в 10 разів – з $200-300 млн у жовтні-лютому до $20-$30 млн. Оскільки зараз курси валют в обмінниках практично зрівнялися з вартістю безготівкового долара у банках.

Основним чинником зниження курсу долара Блінов назвав продаж іноземної валюти аграріями під час підготовки до посівної кампанії.

Сообщение “Долар несеться за червону межу, ситуація в обмінниках вразить українців”: експерти сказали, якими будуть податки і курс валют появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: