Добові на відрядження: українцям платитимуть більше



В Україні зросли суми добових на відрядження.

- джерело.

ього року сума добових для відряджень у межах території України зросла з 372,3 грн до 417,3 грн.

Про повідомила прес-служба ДФС.

Сума добових зросла пропорційно мінімальній заробітній платі 2019 року і тепер становить 417,3 грн (4 173 грн).

При цьому сума збільшення розміру добових витрат на відрядження понад встановлені норми додається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку та, відповідно, відображається в податковому розрахунку за формою № 1ДФ як додаткове благо.

Зазначимо, що до оподатковуваного ПДФО доходу платника податку — фізичної особи, яка перебуває у трудових відносинах із своїм роботодавцем або є членом керівних органів підприємств, установ, організацій, не додаються витрати на відрядження, не підтверджені документально, на харчування та фінансування інших власних потреб фізичної особи (добові витрати), понесені у зв’язку з таким відрядженням (добові): у межах території України, але не більш як 0,1 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, в розрахунку за кожен календарний день такого відрядження, для відряджень за кордон — не вище 80 євро за кожен календарний день такого відрядження за офіційним обмінним курсом гривні до євро, установленим НБУ, в розрахунку за кожен такий день, як це визначено пп. 170.9.1 ст. 170 ПКУ.

Зазначимо, що відповідно до ст. 8 Закону “Про Державний бюджет України на 2019 рік” мінімальна заробітна плата з 01.01.2019 р. зросла та становить 4 173 грн.


Читайте також:


Залишити коментар: